General MBA studij

Lokacije
Zagrebačka škola ekonomije i managementa
Jordanovac 110
10000 Zagreb
Tel: 01/2354-242, 01/2354-240
Fax: 01/2354-243
General MBAe poseban interdisciplinarni program koji pruža mogućnost objedinjavanja ključnih kolegija svih smjerova MBA programa na ZŠEM. Temeljna mu je svrha pružiti polaznicima mogućnost izbora najboljeg ili njima najzanimljivijeg iz svih ostalih MBA programa ZSEM te tako doprinijeti njihovom usavršavanju i karijeri.

Pružiti na jednom mjestu ključna znanja iz marketinga, managementa, financija, bankarstva, računovodstva, revizije i managementa informacijskih sustava, cilj je koji ovaj program ostvaruje.

Kako se konkurencija povećava na domaćem i inozemnim tržištima, potreba za djelotvornim marketingom sve je važnija. Za mlađe stručnjake koji žele razvijati svoju karijeru kroz marketing, na raspolaganju je široki raspon uloga. Oni nalaze radna mjesta u istraživanju tržišta, razvoju novih proizvoda, upravljanju markama, upravljanju uslugama, promidžbi, direktnome marketingu, medijima, unapređenju prodaje, odnosima s javnošću, upravljanju maloprodajom.
Management, koji više nije upitan kao sustav, u kompleksnoj socijalnoj situaciji naše zemlje definirat ćemo kao proces postizanja željenih rezultata kroz efikasno korištenje ljudskih i materijalnih resursa. Za uspješno i učinkovito vođenje tvrtki/ustanova odgovorni su manageri koji se za tu zadaću moraju posebno pripremiti.

Financije i bankarstvo na ZŠEM-u usmjeren je na teorijsku izobrazbu i stjecanje praktičnih znanja i vještina studenata potrebnih za rad u različitim vrstama financijskih institucija kao što su banke, štedionice, investicijski fondovi, osiguranja i sl., ali i financijskim odjelima industrijskih i drugih nefinancijskih poduzeća te državnim ustanovama koje djeluju u financijskom sektoru (npr. Ministarstvo financija, Hrvatska narodna banka, Komisija za vrijednosne papire).

Kome je studij namijenjen?
Studij je namijenjen studentima koji su završili četverogodišnji preddiplomski studij ekonomskog, neekonomskog, poslovnog ili drugog odgovarajućeg usmjerenja. Namjera ovog diplomskog studija je pripremiti ili usavršiti znanja za važan rad u svim područjima ekonomije različitih profila i različitih razina, kako kroz obavezne, tako i izborne kolegije.
General MBA nosi 60 ECTS bodova, polaznici na kraju studija stječu titulu Stručni specijalist poslovne administracije (eng.Master of Business Administration).

General MBA je prilagođen potrebama dinamičnih poslovnih ljudi koji žele steći kompetencije više područja na način i u kombinaciji koja njima najviše odgovara. To je dinamičan i individualiziran program. Naime, polaznik programa uz nekoliko obaveznih ključnih kolegija iz smjerova marketinga, managementa, financija, bankarstva, računovodstva, revizije i managementa informacijskih sustava sam odabire ostale kolegije svog MBA programa. Posebna pogodnost programa je i mogućnost produženja njegova trajanja bez posebne nadoplate tj. prolongiranja slušanja pojedinih kolegija programa za slijedeću godinu.

Nastavni plan i program

  • MANAGEMENT
    Strategija (6 ECTS),
    Management promjena i ljudski potencijali (6 ECTS)
    + jedan izborni kolegij
  • MARKETING
    Markstrat (5 ECTS)
    + dva izborna kolegija
  • FINANCIJE I BANKARSTVO
    Financijska tržišta i institucije (5 ECTS)
    Financijski management 1 (5 ECTS)
  • RAČUNOVODSTVO I REVIZIJA
    Analiza financijskuh izvještaja (5 ECTS)
    + jedan izborni kolegij
  • MANAGEMENT INFORMACIJSKIH SISTEMA
    jedan izborni kolegij
Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: da
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: da