Švedski jezik

Lokacije
Sokrat d.o.o.
Kneza Borne 16
10000 Zagreb
Tel: 01/4923-400, 091/2177-722
Fax: 01/4572-259
Švedski ili kako to Šveđani kažu – svenska – je fascinantan i ekspresivan jezik. Naš program je napravljen uz asistenciju Švedskog Instituta iz Štokholma.

Nakon brojnih upita za održavanjem tečaja švedskog, Sokratov nastavni tim napravio je studiozan plan i program za poučavanje novog jezika u našoj školi. U rujnu 2007. upisali smo prvu generaciju u početničke stupnjeve. Program je u potpunosti prilagođen smjernicama Vijeća Europe i napravljen uz asistenciju Švedskog Instituta iz Štokholma.

Zašto učiti švedski?

Švedski je fascinantan i ekspresivan jezik. Također je vrlo melodiozan, priznajemo - težak za izgovarati, ali nije kompliciran za savladati.

Većina Šveđana izvrsno govori engleski i ako posjetite Švedsku nećete možda osjećati potrebu govoriti ovaj jezik, ali otkrit ćete da samo nekoliko riječi švedskog otvara sva vrata. Obratiti se nekomu na njegovom materinjem jeziku je stvar poštovanja, način na koji pokazujete da cijenite domaćina.

Učiti jezik znači učiti razumijeti kulturu u kojoj se govori i ljude koji ga govore. Učenje novog jezika jednostavno otvara novi svijet.

Svenska, kako Šveđani zovu svoj jezik, je jezik koji govori otprilike 8 milijuna stanovnika Švedske i 300 000 ljudi u Finskoj. Pripada sjevernogermanskoj podgrupi indoeuropskih jezika koja još uključuje danski, norveški, islanski i farski. Švedski je jako sličan danskom i norveškom, osobito u pismenom obliku. Gramatika i sintaksa su vrlo slične engleskom. Mnoge švedske riječi lako su prepoznatljive govornicima engleskog i njemačkog.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: da
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne