Intenzivni tečaj hrvatskog jezika za strance

Lokacije
Aplo centar za strane jezike d.o.o.
Trg bana Jelačića 1/III
10000 Zagreb
Tel: 01/4835-863, 01/4835-865.
Intenzivni tečaj osmišljen je za turiste i prijatelje Hrvatske koji žele u kratkom dvotjednom tečaju upoznati jezik Hrvatske, dušu jednog naroda i njegovog izražaja.

U ta dva tjedna polaznici će odslušati 60 sati, u kojima će naučiti: pozdrave i osnovnu komunikaciju, kupovina i ponašanje u restoranima, mogućnosti prijavljivanja i odjavljivanja u hotelima, turističke i kulturne izraze, kao i kulturne navike jezika.

Dnevno će polaznici slušati šest sati, od ponedjeljka do petka, a grupe su veličine od 3 - 6 polaznika. U grupe primamo polaznike starije od 18 godine.

Nastavne teme

Polaznici kroz intenzivnu konverzaciju, čitanje i pisanje usvajaju gramatičke kategorije, uče se predstaviti i upoznati, govoriti o sebi, svojoj obitelji, poslu, hobijima, a uče i o porijeklu i povijesti hrvatskog jezika. Počet će se snalaziti u osnovnim konverzacijsim situacijama, odgovarati na pitanja o vremenu, datumu, snalaziti se u kupovini, naručivati piće i hranu u restoranu, kupiti kartu za tramvaj, vlak, autobus, avion i sl., poslati razglednicu. Opisivat će svoj stan, grad, državu. Od gramatike polaznici će učiti abecedu, glavne i redne brojeve, rodove imenica te množinu imenica, pojam deklinacije i osnove o padežima te nominativ, infinitiv kao osnovni glagolski oblik, glagol "biti" te njegov prezent, niječni i upitni oblik, genitiv i prijedloge uz genitiv, akuzativ, pokazne i osobne zamjenice, imperativ te prezent glagola na -am, -em, -im i -jem.

Uz nastavu hrvatskog jezika nudimo i povoljne mogućnosti smještaja. Smješteni u samom centru grada nudimo Vam najpovoljnije uvjete. Mogućnost doručka uključena.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne