Hotel and Tourisam Managment Education at Cesar Ritz Colleges, Switzerland

Lokacije
Aranea - agencija za savjetovanje i marketing
Palisina 12
52100 Pula
Tel: 052/386-346
Fax: 052/391-830
Švicarska je kolijevka obrazovanja hotelijersko-turističke struke, idealno mjesto za stjecanje obrazovanja u prekrasnom, sigurnom okruženju.

Cesar Ritz Colleges osnovani su 1982. u Švicarskoj, i začetnici su u objedinjavanju iskustva tradicionalnih hotelskih operacija s poslovno-menadžerskim znanjima iz SAD-a. Smješteni su na dvije lokacije u Švicarskoj: Le Bouveret (blizu Montreux-a, na Ženevskom jezeru) i Brig (2 sata vožnje od Ženeve/Milana).

Multinacionalno okruženje s oko 500 studenata iz 50 zemalja omogućuje prekrasno multikulturalno iskustvo. Učenje se ne odvija samo u učionicama, već cjelodnevnim aktivnostima u profesionalnoj, internacionalnoj i harmoničnoj atmosferi.

Programi

  • DODIPLOMSKI

SWISS HIGHER DIPLOMA IN HOTEL AND RESTAURANT MANAGEMENT – u trajanju od 5 semestara i obvezne 6-mjesečne plaćene radne prakse u Švicarskoj, odvija se u IHCR kampusu u Le Bouveretu

CULINARY ARTS ACADEMY - u trajanju od 5 semestara i obvezne 6-mjesečne plaćene radne prakse u Švicarskoj, odvija se u IHCR kampusu u Le Bouveretu

BACHELOR OF INTERNATIONAL BUSINESS IN HOTEL AND TOURISM MANAGEMENT- u trajanju od 8 semestara i dvije obvezne 6-mjesečne plaćene radne prakse u Švicarskoj i inozemstvu, prva tri semestra u IHCR kampusu u Le Bouveretu, ostali UCCR kampus u Brigu

  • POSLIJEDIPLOMSKI

POSTGRADUATE DIPLOMA IN INTERNATIONAL HOSPITALITY MANAGEMENT - u trajanju 3 semestra, u UCCR kampus u Brigu, nakon čega odabire specijalizaciju:

- MASTER OF SCIENCE IN INTERNATIONAL HOSPITALITY MANAGEMENT – u trajanju jednog semestra u UCCR kampus u Brigu, ili

- MASTER OF INTERNATIONAL BUSINESS IN HOTEL AND TOURISM MANAGEMENT–u trajanju jednog semestra u UCCR kampus u Brigu

Postgraduate Diploma i Master of Science in International Hospitality Management priznati su od strane Manchester Metropolitan University iz Velike Britanije te uključuju suradnju i posjete.

Sažetak programa

Institut Hôtelier «César Ritz» (IHCR) / Culinary Arts Academy (CAA), Le Bouveret, Švicarska

  • DODIPLOMSKI STUDIJ
    - Swiss Higher Diploma, prva i druga godina / Bachelor of International Business - prva godina / Advanced Certificate Culinary Arts – prva godina
    - English Language Programme (program pojačane nastave engleskog jezika)

University Centre «César Ritz» (UCCR), Brig, Švicarska

  • DODIPLOMSKI STUDIJ
    - Bachelor of International Business – druga i treća godina
  • POSLIJEDIPLOMSKI I MASTER PROGRAMI
    Postgraduate Diploma IHM / Master of Science IHM MMU / Master of International Business HTM

 

 

 

Škola za studente osigurava plaćenu radnu praksu u hotelima s 4* ili 5* najpoznatijih svjetskih hotelskih lanaca (Marriot, Hilton, Hyatt, Four Seasons, Ritz Carlton, Best Western, Kempinski…). Postoji široka i čvrsta mreža bivših studenata Cesar Ritz Colleges-a (alumni) širom svijeta, koji otvaraju mogućnost postojećim studentima za razvijanje karijere.

Svake se godine organiziraju tzv. Career Fairs, odnosno studenti na jednom mjestu imaju prilike upoznati predstavnike najpoznatijih svjetskih hotelijerskih lanaca, predstaviti se, i mogućnost dogovora budućeg zaposlenja ili prakse.

Studenti u sklopu kampusa imaju na raspolaganju korištenje knjižnice, fitness-a, terena za nogomet, košarku, bicikle, TV salu…itd. U blizini su teniski i golf tereni, skijališta, kina…itd.

Akreditacije

  • Swiss Higher Diploma in Hotel & Restaurant Management
  • Bachelor of International Business in Hotel and Tourism Management
  • Master of Business Administration in Hotel and Tourism Management
    akreditirani su u Švicarskoj, tj. od službenog akreditacijskog tijela kantona Valais, odjela za obrazovanje, kulturu i sport «Conseil de la Formation et de la Recherche Universitaires (CoFRU)». Od 1999, diploma «César Ritz» akreditirana je i od strane New England Association of Schools and Colleges (NEAS&C), najstarije američke akreditacijske organizacije, iz Massachusetts-a.

 

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne