Srednja državna škola u Kanadi

Lokacije
BHV d.o.o.
Trg kralja Tomislava 17/II
10000 Zagreb
Tel: 01/4812-200
Fax: 01/4819-200
Kanada je prekrasna zemlja netaknute prirode i dinamičnih i modernih gradova. Ta zemlja ponosi se znamenitim Bouchartovim vrtovima u Britanskoj Kolumbiji, prekrasnim planinama, čistim rijekama te urednim mjestima i gradovima sa vrlo visokim standardom života.

Kada ste u Kanadi, svakako iskušajte splavarenje bijelim vodama, planinarenje, plivanje u jezerima i ostale omiljene kanadske sportove, ali ne zaobiđite uzbudljivi Montreal i znameniti Quebeck. I svakako probajte sirup od javora, nacionalni kanadski specialitet, a mi vam ga preporučamo s palačinkama.

Kanadski školski sustav traje 12 godina. Viša srednja škola odnosi se na posljednje četiri godine srednjoškolskog obrazovanja (9, 10, 11 i 12-i razredi). Naši učenici obično pohađaju 10, 11 ili 12-i razred, ovisno o njihovoj dobi, obrazovanju i pravilima škole. U većini se škola nastava odvija u dva polugodišta koja počinju u rujnu i siječnju. Škole su uglavnom manje, a broj učenika varira između 100 i 1000.

Tijekom intervjuiranja za prijam na program, učenici mogu odabrati žele li pohađati englesku ili francusku školu. Mnogi ljudi smatraju da se francuske škole nalaze samo u Quebec-u a engleske samo izvan Quebec-a. U stvarnosti, i engleske i francuske škole nalaze se u svakom dijelu Kanade. Učenici mogu odabrati jezik na kojem žele učiti, a mi ćemo ih smjestiti u dio Kanade i školu prema lokaciji host obitelji.

Većina škola nudi mnogo izvannastavnih aktivnosti poput hokeja, nogometa i američkog nogometa. Profesori su uglavnom vrlo bliski sa učenicima, ohrabruju ih da govore na satu i misle kreativno a ne da samo "bubaju" gradivo napamet. Profesori se često druže sa učenicima tijekom ali i nakon nastave.

Uvjeti za prijavu:
- 15 - 18 godina
- dobro znanje engleskog ili francuskog
- najmanje vrlo dobar prosjek ocjena

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne