Srednja državna škola u Njemačkoj

Lokacije
BHV d.o.o.
Trg kralja Tomislava 17/II
10000 Zagreb
Tel: 01/4812-200
Fax: 01/4819-200
Riječ gimnazija dolazi od njemačke "Gymnasium". Naši učenici jako dobro znaju kakva je to vrsta škole jer su naše gimnazije organizirane prema njemačkom uzoru. Ipak ovdje trebamo objasniti ključne razlike.

U Njemačkoj sve funkcionira odlično, pa tako i sve vrste prijevoznih sredstava, što je vrlo važno ukoliko volite putovati i istraživati nove gradove, mjesta i krajolike. Savjetujemo vam da svakako posjetite Berlin koji obiluje kako povijesnim znamenitostima, tako i najsuvremenijom monumentalnom arhitekturom. Naravno, nezaobilazno provjerite gdje je bio berlinski zid i Checkpoint Charlie i prošećite centralnom ulicom poetičnog naziva (Unter den Linden) koja je postala svjetski poznata po techno party-u "Love Parade". Posjetite i gradove kao što su Hamburg i Dresden, gotovo u potpunosti srušene u Drugom svjetskom ratu a danas potpuno obnovljene. Vikende svakako ispunite ponekim koncertom klasične glazbe ili izlaskom sa prijateljima u klubove.

U Njemačkoj školovanje je obavezno za učenike od 6 do 15 godina starosti. Većina Njemaca školuje se najmanje do 18. godine. Gimnazija je škola koja se pohađa od 5. - 13. razreda, s time da od petog do jedanaestog razreda učenici pohađaju nastavu u jedinstvenim razredima. U posljednje dvije godine gimnazije, iako nastavljaju sa uobičajenim predmetima, izabiru dva koja ih najviše interesiraju i iz njih polažu ispite.

Odnos učenika i profesora u njemačkim školama sličan je kao i kod nas, prijateljski, ali sa puno poštovanja.

Uvjeti za prijavu:
- 15 - 18 godina
- dobro znanje njemačkog
- najmanje vrlo dobar prosjek ocjena

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne