Srednja državna škola u Velikoj Britaniji

Lokacije
BHV d.o.o.
Trg kralja Tomislava 17/II
10000 Zagreb
Tel: 01/4812-200
Fax: 01/4819-200
Britanija se diči jednim od najstarijih i najboljih školskih sustava na cijelom svijetu. Britanska filozofija temelji se na uvjerenju da svatko iz škole treba izaći kao "dobro zaokružena" osoba. Drugim rječima, osim što će se vaši profesori brinuti o vašem akademskom znanju, poticat će vas da sudjelujete u sportovima i razvijate sve svoje talente. Većina škola nudi veliki izbor kako predmeta tako i klubova, aktivnosti i sportova.

Velika Britanija spoj je tradicije i najnovijih trendova, zemlja koja nam je dala Shakespearea, Beatlese i Harrya Pottera. Pohađajte srednju školu u Britaniji i upoznajte uzbudljivi London i Manchester, otkrijte tajnu Stonehangea, posjetite neki od 12 nacionalnih parkova ili uživajte u idiličnim engleskim selima. Ali iznad svega, uživajte u vremenu provedenom sa svojom host obitelji koja će vas povesti u lokalni pub na tradicionalni "Sunday Roast" i objasniti vam zašto je pola nacije ovisno o seriji "Coronation Street" a druga polovica o "Eastendersima".

Briatanski školski sustav traje 13 godina. Zadnje dvije godine srednje škole Briatanci pohađaju takozvani šesti stupanj ("sixth form") u college-ima ili školama. I vi ćete im se pridružiti. Škola traje tri tromjesječja koji počinju u rujnu, siječnju i travnju. Veličina škola u Velikoj Briataniji obično je oko 1000 učenika.

Profesori su vrlo ljubazni, ali učenici ih oslovljavaju sa Sir ili Miss/Mr./Mrs. Usprkos formalnom odnosu, britanski profesori poznati su u poticanju kreativnosti i motiviranju na rad.

Uvjeti za prijavu:
- 15 - 18 godina
- dobro znanje engleskog
- najmanje vrlo dobar prosjek ocjena

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne