Bodwell High School, Kanada

Lokacije
BHV d.o.o.
Trg kralja Tomislava 17/II
10000 Zagreb
Tel: 01/4812-200
Fax: 01/4819-200
Bodwell High School, privatna je srednja škola osnovana je 1991. godine u Vancouveru u Kanadi. Ova mješovita škola nudi kompletan smještaj, školovanje od 8. do 12. razreda te pripremu za sveučilišnu naobrazbu.

Strani studenti koji pohađaju program Bodwell High School imaju mogućnost potpunog priznavanja ocjena iz Bodwella nakon povratka u svoju zemlju. Maturanti srednje škole Bodwell uspješno se i u velikom postotku upisuju na željene fakultete.

Specijalni program English as a Second Language (ESL)

Program English as a Second Language namijenjen je učenicima čiji engleski u trenutku upisa u školu još nije dovoljno dobar za mogućnost pohađanja redovne nastave. Za njih se organizira pripremni program – Academic Preparation. Znanje polaznika provjerava se posebnim testom svaka četiri tjedna, a nakon što steknu potrebnu razinu znanja, učenici se prebacuju na redovni nastavni program.

Oprema
Učenicima su na raspolaganju odijeljene muške i ženske spavaonice, dnevni boravak s TV-om, stolovi s društvenim igrama i računala. Također, učenici se mogu služiti školskom knjižnicom, kantinom, fitness centrom, gimnastičkom dvoranom, teniskim igralištem i zatvorenim bazenom.

BODWELL’S UNIVERSITY SUMMER PROGRAMS - Ljetni programi
Ljetni programi koje organizira škola Bodwell su među najpopularnijim programima u Kanadi jer omogućuju polaznicima u dobi od 7 do 17 godina pohađanje tečajeva na poznatim kanadskim sveučilištima. Možete se odlučiti za kampus University of British Columbia (UBC), University of Victoria (UVic) ili University of Calgary (U of C) – svi su moderno opremljeni, u prekrasnom prirodnom okruženju i svaki sa svojim posebnostima.

Smještaj
Polaznici su smješteni u studentskom domu u većinom jednokrevetnim sobama. Na raspolaganju su im i studentski saloni, knjižnice, gimnastičke dvorane, igrališta, bazeni i diskoteka.

Programi

Tečajevi engleskog jezika
Polaznici u prosjeku provedu 15 sati tjedno na satovima engleskog. Obrađuju se gramatika, čitanje, pismeno izražavanje, vokabular i konverzacija. Nakon inicijalnog testa slijedi svrstavanje u grupe po razini predznanja i dobi, a posebna se pozornost pridaje i tome da u svakom razredu ima što više polaznika iz različitih zemalja kako bi tečajevi predstavljali i kulturno obogaćivanje.

 

Izleti, izborni predmeti i projektna nastava
Pažljivo isplanirane izvannastavne aktivnosti bit će od velike koristi polaznicima koji će na taj način mnogo naučiti o kanadskoj povijesti, kulturi i prirodnim bogatstvima. Projektna nastava pruža polaznicima mogućnost interaktivnog učenja engleskog kroz komunikaciju na tom jeziku.

 

Tipični dan na Bodwellu
 

07:30 ustajanje
08:00 - 8:50 doručak
08:50 sastanak s nastavnicima
09:00 - 12:00 Tečaj engleskog u kampusu
12:00 - 13:00 ručak
13:00 - 16:40 sastanak sa školskim savjetnicima
16:45 - 18:00 slobodno vrijeme, izvannastavne aktivnosti
18:00 -18:45 večera
19:00 - 21:00 večernji izlazak/ aktivnosti
21:00 - 22:00 vrijeme za grickalice i druženje
22:45 vrijeme za spavanje – tinejdžeri
22:45 - 00:00 vrijeme za spavanje za sve polaznike
(uz nadzor nastavnika)

Aktivnosti
Polaznici mogu birati između brojnih izvannastavnih aktivnosti, sportova, glazbenih priredbi, planinarenja, promatranje vatrometa, odlaska u kazalište, a tu su čak i mini Olimpijske igre, što je u multikulturalnom okruženju za polaznike iz dvadesetak zemalja svijeta pravi izazov!

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne