Buckswood School, Velika Britanija

Lokacije
BHV d.o.o.
Trg kralja Tomislava 17/II
10000 Zagreb
Tel: 01/4812-200
Fax: 01/4819-200
S tridesetak različitih nacionalnosti i učenicima sa svih krajeva svijeta, Buckswood se ponosi međunarodnim duhom koji vlada u učionicama. Škola je smještena u prostranom, sigurnom i uređenom kampusu u kontinentalnom dijelu Sussexa.

Buckswood učenicima nudi brojne programe, i one na razini GCSE (ispiti koji se u Britaniji polažu sa 16 godina) i A Levels (razina gimnazijske mature), s brojnim izvannastavnim aktivnostima. U ovoj školi možete naći dvanaestogodišnjaka koji uči kineski i svira gajde, ali i studenta ekonomije koji ima priliku otići na usavršavanje u New York!

S tridesetak različitih nacionalnosti i učenicima sa svih krajeva svijeta, Buckswood se ponosi međunarodnim duhom koji vlada u učionicama. Škola je smještena u prostranom, sigurnom i uređenom kampusu u kontinentalnom dijelu Sussexa.

Nastava u Buckswoodu

Buckswood je akademska zajednica u potpunosti namijenjena onima koji su spremni marljivo učiti – uz male razrede i individualan pristup svakom učeniku, to će im biti i omogućeno. Svakog učenika nastoji se motivirati da razvije sve svoje potencijale, te redovito izvještavamo roditelje o napretku njihove djece. Učenici također imaju mogućnost obratiti se nastavniku iz pojedinog predmeta naiđu li na nejasnoće u gradivu, kao i u slučaju problema pri pisanju domaće zadaće.

U nižim razredima učenici slijede vrlo raznolik nastavni program kako bi otkrili svoje afinitete – od javnih nastupa, pripremanja čokoladnih kolačića, osnova mandarinskog jezika pa sve do web dizajna.

GCSE u Buckswoodu

Na razini GCSE, ispita koji se u Britaniji polažu sa 16 godina, postoji velik izbor predmeta za koje se polaznici mogu odlučiti– od matematike, fizike i geografije do dizajna, politike i gospodarstva i glazbe.

Odlike pohađanja GCSE razine u Buckswoodu su:

- redovite provjere znanja
- provjerene strategije za uspješno polaganje ispita
- dodatna nastava u svakom predmetu
- prolaznost veća od 70 %

A Levels (ekvivalent gimnazijskoj maturalnoj svjedodžbi)
Budući da se maturanti u Buckswoodu smatraju učenicima koji su uspješno položili GCSE no trebaju još mnogo raditi da bi došli do fakulteta a ne “još malo pa studentima” kao u nekim drugim školama, redovito se provjerava njihovo znanje iz svih predmeta, omogućene su im konzultacije s nastavnicima, te jednom tjedno svojim učiteljima šalju izvještaj o svome radu prethodnog tjedna. Svi maturanti imaju mogućnost stručne prakse u drugom polugodištu. Izbor A Level predmeta je velik: učenici mogu birati od prava, politologije i znanstvenih predmeta pa sve do stranih jezika.

English as a Second Language (Engleski kao drugi jezik)
Buckswood je osnovan u drugoj polovici 20. stoljeća kao engleska škola, no ubrzo je postao prava međunarodna obrazovna institucija. Kako bi se učenici sa svih krajeva svijeta što brže i lakše uklopili, Buckswood organizira tečajeve engleskog kao drugog jezika putem brojnih radionica. Na taj način strani polaznici stječu samopouzdanje u engleskom, a njihov napredak neprestano prati stručno nastavno osoblje.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne