Dulwich College, Velika Britanija

Lokacije
BHV d.o.o.
Trg kralja Tomislava 17/II
10000 Zagreb
Tel: 01/4812-200
Fax: 01/4819-200
Dulwich College je škola s internatom za dječake udaljena samo 11 minuta vlakom od centra Londona.

Osigurava dječacima u dobi od 11-18 godina izvrstan program obrazovanja, smještaj, brojne izvannastavne aktivnosti te stalan nadzor i pomoć stručnog osoblja. Najbolja referenca ovoj školi jest činjenica da tridesetak njihovih učenika svake godine upisuje Oxford, Cambridge i Ivy League...

POVIJEST I SMJEŠTAJ

Škola je osnovana 1619. godine te ima bogatu kulturnu tradiciju. Okružena je prekrasnim povijesnim građevinama i zanimljivom prirodom.

PROGRAM

Školski program obuhvaća četiri stupnja:

1. JUNIOR SCHOOL
2. LOWER SCHOOL
3. MIDDLE SCHOOL
4. UPPER SCHOOL

Svaki stupanj ima svoje specifičnosti i poseban program ovisno o dobi, ali i napretku učenika.
Prvi je stupanj priprema za susret s novim znanjima i učenje konkretnih znanja i vještina na drugom stupnju po posebno izrađenom curriculumu škole.
Na trećem se stupnju usvajaju osnovna znanja i vještine kroz desetak općih predmeta dok je posljednji stupanj predviđen za specifičnije usmjeravanje učenika kroz samo četiri predmeta i puno izbornih aktivnosti.

Škola je opremljena specijaliziranim knjižnicama, učionicama te lokalnom internet mrežom koja učenicima omogućava brz, lak i jednostavan pristup internetu, izvorima znanja i školskim materijalima.

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

U Dulwich College se svake godine upisuju dječaci iz cijeloga svijeta. Zbog toga se sve izvannastavne aktivnosti temelje na razvijanju duha tolerancije. Taj se princip primjenjuje i u kulturnim, sportskim i intelektualnim aktivnostima.

Učenici se mogu uključiti u različite sportske aktivnosti i natjecanja (ragbi, nogomet, hokej, atletika itd.) ili pak grupe (likovna grupa, literarna sekcija, dramska grupa, glazbena škola itd.)

Izvannastavne aktivnosti su sastavni dio života u Dulwichu te omogućuju dječacima pronaći i doseći svoj sportski i intelektualni potencijal.

VODITELJI ŠKOLE

U školi postoje voditelji i stručnjaci na svim razinama. Svaki stupanj ima specijalizirano osoblje i profesore prilagođene zahtjevima određenog programa.

Posebna je zadaća voditelja škole da učenike profesionalno usmjere. Zbog toga se organiziraju sastanci profesionalnog usmjeravanja i radionice za učenike i roditelje.

SMJEŠTAJ UČENIKA

Škola se nalazi u sklopu internata kojega čine tri učenička doma. Učenici su smješteni ovisno o dobi i pod stručnim su nadzorom svo vrijeme. Najstariji dječaci su smješteni svaki u svoju sobu.

ZAŠTO ODABRATI DULWICH?

"I don t think there can be a better investment than that" riječi su jednog od bivših učenika Dulwicha i najbolja preporuka školi.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne