University Canada West, Kanada

Lokacije
BHV d.o.o.
Trg kralja Tomislava 17/II
10000 Zagreb
Tel: 01/4812-200
Fax: 01/4819-200
University Canada West sveučilište je smješteno u gradu Victoriji u kanadskoj pokrajini British Columbiji. Nudi dodiplomski studij iz područja ekonomije, turizma, zemljopisa, kulture, medija i komunikacija, te poslijediplomski studij iz poslovnog upravljanja (MBA). Prednost ovog sveučilišta je u tome što je akademska godina podijeljena na kvartale, pa studenti mogu doći do diplome već nakon dvije godine studiranja.

Osnovne karakteristike

University Canada West privatno je sveučilište koje je pokrenuo dr. David Strong, bivši dekan svučilišta University of Victoria koje je za njegova mandata dvaput bilo proglašeno najboljim kanadskim sveučilištem.
Smješteno u gradu Victoriji u pokrajini British Columbiji, ovo sveučilište nudi dodiplomske i poslijediplomske studije koji su odobreni od strane regionalnog ocjenjivačkog tijela (Degree Quality Assessment Board).
Umjesto na semestre, akademska godina podijeljena je na kvartale (u trajanju od 10 tjedana za vrijeme kojeg se može položiti 5 kolegija), pa studenti mogu diplomirati već nakon dvije godine. Nastava se odvija u grupama od pet ili šest studenata, što jamči kvalitetu studiranja.

Akademski stupnjevi

  • Dodiplomski studij

- Studij trgovine u okviru tehnološkog menadžmenta
- Studij trgovine kao opći studij
- Studij kulture, kulturne baštine i turizma
- Studij ekonomije
- Studij zemljopisa
- Studij medija i komunikacija

Studij je zamišljen tako da svi studenti, bez obzira na odabrano područje, na prvoj godini slušaju 15 temeljnih kolegija, a na zadnjoj godini 5 završnih kolegija. Temeljni kolegiji pripremaju studente za studij koji slijedi, a obuhvaćaju kanadsku povijest, političko uređenje, ekonomiju, psihologiju, književnu interpretaciju i etiku.

S obzirom na to da je akademska godina podijeljena na kvartale (svaki traje 10 tjedana), studenti mogu diplomirati već nakon 2 godine studija (najbrža opcija).

  • Poslijediplomski studij

- Studij poslovnog upravljanja (MBA)

Smještaj

Sveučilište ne nudi smještaj u studentskim domovima, no s obzirom na to da je Victoria sveučilišni grad, među studentima je popularan smještaj u umajmljenim stanovima. Postoji baza podataka sa stanodavcima koju studenti mogu pretraživati i na taj način si pomoći u potrazi za smještajem.
Stranim studentima se nudi i mogućnost smještaja u obitelji, što je najbolji način za unapređenje engleskog i uklapanje u kanadsku svakodnevicu.

Uvjeti za upis na studij

S obzirom na to da se nastava izvodi na engleskom jeziku, potreban je dokaz o dobrom znanju engleskog. Jedan od takvih dokaza je TOEFL test za koji sveučilište propisuje 575 bodova.

Za upis na dodiplomski studij potrebno je imati 65% uspješnosti u sljedećim srednjoškolskim predmetima 4. razreda:

- Biologija
- Kemija
- Matematika
- Geografija
- Engleski jezik
- Njemački / talijanski / španjolski jezik
- Fizika
- Likovna umjetnost

Uspješnost se izračunava na temelju ocjena iz ovih predmeta.

Uz popunjenu aplikaciju za upis na studij valja priložiti životopis i pismo namjere na engleskom jeziku. U pismu namjere ćete opisati vaše prijašnje i sadašnje obrazovanje, te pobliže objasniti zbog čega ste odabrali upravo ovaj fakultet i na koji će vam način pomoći u izgradnji vaše karijere.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne