Fokstrot

Lokacije
Plesni studio Spin
Trnjanska 1
10000 Zagreb
Tel: 098/1304-050
Tkalčićeva 33/I
10000 Zagreb
Tel: 098/1304-050
Fokstrot je stvorio umjetnik Vaudevillian Harry Fox u ljeto 1914. U svojim plesnim točkama za publiku izvodio je kaskajuće korake na ragtime glazbu koja je u to doba bila vrlo popularna. Upravo zbog tih karakterističnih koraka publika je njegovu plesu dala ime ''Fox's Trot'' (Foxov kas).

Plesna svjetska elita je ubrzo bila potpuno zaokupljena time da nauči taj novi, neobični stil kretanja. Tih godina londonskim plesnim podijima superiorno je vladao američko-engleski plesni par G.K. Anderson – Josephine Bradley koji je svojom dominacijom i stilom odredio fokstrot onakvim kakav je uglavnom i danas.

Fokstrot je svojim značajem zasigurno jedno od najvećih otkrića na polju društvenog i sportskog plesa. Kombinacija brzih i sporih koraka dozvoljava više fleksibilnosti i pridonosi uvećanju plesnog užitka koju stare kombinacije od jednog ili dva koraka nisu dopuštale.

U ovom plesu postoji više mogućih varijacija nego u bilo kojem drugom plesu i upravo zbog toga je fokstrot jedan od najtežih plesova kako početnicima, tako i naprednim plesačima.

Tečaj Plesnog studija Spin usklađen je sa svjetskim programom plesne poduke i sastoji se od tri stupnja. Svaki stupanj traje 16 nastavnih sati (2x tjedno po 90 minuta) ili 8 nastavnih sati (1x tjedno po 90 minuta).

Nakon savladanog tromjesečnog tečaja polaznicima se omogućuje i daljnje postupno usavršavanje plesnih vještina sudjelovanjem u našoj rekreacijskoj grupi.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne