Tečajevi stranih jezika

Lokacije
Language Spot
Šubićeva 19
10000 Zagreb
Tel: 01/4618-005
Fax: 01/4618-005
Metodologija koju primjenjujemo naziva se komunikativan pristup i pokazala se najučinkovitijom u učenju stranih jezika.

Za polaznika to znači učenje jezika u zadanom kontekstu s naglaskom na aktivno korištenje jezika u komunikaciji s ostalim polaznicima u grupi. Posebno se pazi na učinkovitost i rezultat pa se prema tome sastavlja grupa i određuje njezina veličina.

Od samog početka teži se za tim da se nastava u potpunosti održava na stranom jeziku, što se od drugog stupnja (A2) sasvim primjenjuje.

Vrste tečajeva

  • Opći jezik
    Za one koji žele naučiti ili usavršiti jezik koji se koristi u svakodnevnim životnim situacijama.
    Trajanje tečaja: 3,5 mjeseca
    Ukupan fond sati: 60
    Dinamika izvođenja nastave: 2 x 2 sata
  • Poslovni jezik
    Za one kojima je potreban strani jezik vezan uz poslovne situacije: poslovna korespondencija, telefoniranje, sastanci, prezentacije, pregovori, financije i računovodstvo.
    Trajanje tečaja: 3,5 mjeseca
    Ukupan fond sati: 60
    Dinamika izvođenja nastave: 2 x 2 sata
  • Učenje u dvoje
    Tečaj općeg jezika, tečaj poslovnog jezika ili tailor made program.
    Trajanje tečaja: 2,5 mjeseca
    Ukupan fond sati: 40
    Dinamika izvođenja nastave: 2 x 2 sata
  • Učenje u troje
    Tečaj općeg jezika, tečaj poslovnog jezika ili tailor made program.
    Trajanje tečaja: 3 mjeseca
    Ukupan fond sati: 50
    Dinamika izvođenja nastave: 2 x 2 sata
  • Inidividualna nastava
    Nastava se u potpunosti prilagođava osobitim potrebama pojedinca: nastavni program, nastavnik, mjesto, vrijeme, intenzitet.
    Trajanje tečaja: po izboru
    Ukupan fond sati: min 40
    Dinamika izvođenja nastave: po izboru
  • Teacher training
    Za profesore stranih jezika ili one koji to namjeravaju postati daje uvid u primjenu moderne metodologije.
    Trajanje tečaja: 1 dan
    Ukupan fond sati: 6
    Dinamika izvođenja nastave: 1 x 6 sati
  • Engleski u Londonu
    Provedite nezaboravan tjedan, dva, tri, ... u Londonu i uz to naučite ili usavršite svoj engleski jezik u renomiranoj školi stranih jezika St. Georges International u centru Londona. Slobodno nam se obratite, rado ćemo vam pomoći oko organizacije puta, izbora tečaja i smještaja.
    Trajanje tečaja: min jedan tjedan
    Ukupan fond sati: min 20
    Dinamika izvođenja nastave: po izboru
  • Poduka jezika za poduzeća
    U mogućnosti smo osmisliti i izraditi programe koji će najbolje odgovarati vašim potrebama od jezika određene struke, treniniga poslovnih vještina, poslovnog jezika, savjetovanja oko upotrebe terminologije, prijevoda, i svega onoga što bi vas moglo zanimati vezano uz strani jezik. Nastava se u potpunosti prilagođava osobitim potrebama poduzeća: nastavni program, mjesto, vrijeme, intenzitet i broj sati. Ponude šaljemo na upit.

Stupnjevi

Stupnjevi jezika definirani su prema opisu stupnjeva od strane Vijeća Europe. Polaznici se ohrabruju da aktivno sudjeluju u procjeni znanja, te planiranju i praćenju vlastitog razvoja koristeći tablicu za samoprocjenu i postavljajući svoje prioritete za učenje na svakom pojedinom stupnju.

Budući da kroz šest stupnjeva polaznici nastoje svoju jezičnu kompetenciju približiti onoj izvornih govornika, tako je i naš nastavnički tim sastavljen od izvornih i neizvornih govornika. Niže stupnjeve vode neizvorni, a više izvorni govornici. Nastavnici su pažljivo obučeni za izvođenje nastave, te otvoreni i fleksibilni za sve Vaše prijedloge i sugestije.

Opis stupnjeva

  • A1- Na ovoj razini polaznik može razmijeniti opće informacije, tražiti informacije i razumjeti odgovor.
  • A2 - Polaznik počinje shvaćati sustav vremena, može govoriti o sebi i svojoj prošlosti i pismeno prenijeti osnovne informacije.
  • B1 - Polaznik može razumjeti i koristiti razne jezične funkcije pri pružanju i traženju informacija, prepričavati događaje i opisivati stvari, ljude i mjesta. Može jednostavno pismeno komunicirati, iako je primjetno da pisani tekst nije pisao izvorni govornik.
  • B2 - Polaznik može učinkovito komunicirati na stranom jeziku i voditi zadovoljavajuću konverzaciju s izvornim govornikom. Nema većih problema u razumijevanju. Pisani jezik počinje sličiti pisanom jeziku izvornog govornika.
  • C1 - Polaznik je dosegnuo zavidnu razinu znanja stranog jezika. Jako dobro vlada svim bitnim jezičnim oblicima i samo treba razvijati više sofisticiran vokabular. Pismeni jezik, iako još uvijek pokazuje uplitanje materinjeg jezika, učinkovit je i prikladan.
  • C2 - Polaznik koristi jezik tečno, prikladno i precizno - na razini izvornog govornika.

Nastavnici prolaze TESOL Cert. obuku kod našeg partnera u Londonu, u renomiranoj školi engleskog jezika St. Georges International. TESOL Cert. je teacher training program akreditiran od prestižnog Trinity College London.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne