Dodirom do zdravlja/Touch for Health - 1 stupanj

Lokacije
Ki centar
Ogrizovićeva 34/1
10000 Zagreb
Tel: 01/3664-001, 098/283-632
Fax: 01/3664-025
Osnove Touch for Health kineziologije i praktična primjena osnovnih tehnika balansiranja u cilju uspostavljanja fizičke, emocionalne i biokemijske ravnoteže.

U prijevodu Dodir za zdravlje sažet je i jednostavan sustav edukacije o brizi za zdravlje na prirodan način, koji koristi mišićno testiranje kao osnovni alat za detekciju tjelesne neravnoteže i jednostavne tehnike vraćanja tijela u balans.

U ranim 70-tim dr.kiropraktke, John Thie, sistematizirao je tehnike iz Primjenjene kineziologije i prilagodio ih za laike. Skup tehnika nazvao je Touch for Health, napisao priručnik i zajedno sa suprugom počeo podučavati zainteresirane. Od tih dana do danas priručnik je preveden na 23 svjetska jezika i Touch for Health uče milijuni ljudi širom svijeta.

U prijevodu „Dodir za zdravlje“ sažet je i jednostavan sustav održavanja zdravlja na prirodan način, koji se koristi mišićnim testovima kao glavnim alatom za detekciju tjelesne neravnoteže. Pomaže u otkrivanju prirodnih sposobnosti svakog čovjeka u dosezanju svog punog potencijala. Potiče i promiče svjesnost o jedinstvenosti svakog pojedinca i inicira iscjeljujuće procese u tijelu prema boljem zdravlju, boljem držanju tijela, jačajući osjećaj osobne moći, blagostanja, životnog smisla i svrhe.

Namjena i područja primjene Touch for Health kineziologije:

Za laike: Touch for Health osposobljava osobe bez stručnih znanja, da preuzmu veću osobnu odgovornost za svoje zdravlje i dobrobit i mogućnost da pomognu sebi i svojoj obitelji koristeći ga kao dio „osobne energetske higijene“.

Za terapeute: Stručne osobe iz područja medicine, psihologije, njege, fizikalne terapije i drugih srodnih disciplina Touch for Health tehniku mogu uklopiti u vlastitu profesiju. Uz standardnu medicinsku njegu ili drugu dodatnu ili alternativnu metodu Touch for Health je pokazao jako dobre rezultate ukoliko se koristi prije, za vrijeme ili nakon medicinskog postupka , povećavajući učinak lijekova u umanjenim dozama, smanjujući nuspojave i vrijeme oporavka nakon medicinskih zahvata. Pokazao se i kao učinkovita pomoć u smanjenju stresa, tjeskoba i strahova.

Za sportaše: Najbolji rezultati do sada su postignuti kod atletičara, gdje je Touch For Health od velike pomoći pri postizanju učestalijih i boljih rezultata, poboljšanju osobnih uspjeha , smanjenoj stopi ozljeda i smanjenom vremenu potrebnom za oporavak.

Za profesore i učenike: Pomaže povećati učinkovitost učenja i predavanja. Touch For Health isto tako može ukazati gdje postoje blokade u procesu učenja i koji su najbolji modaliteti učenja za pojedinu osobu.

Za umirovljenike: Touch For Health ima zadivljujući utjecaj na umirovljenike i stariju populaciju. Starije osobe koje žele raditi kao instruktori povećavaju svoju vitalnost i energiju, pomažući tako sebi i ostalima uživati svoje zlatne godine.

Za osobni razvoj: Touch For Health može dati osnovna znanja i spoznaje o sebi i svijetu na drugačiji, nov način i otvoriti put prema daljnjem usavršavanju u ostalim smjerovima kineziologije i ostalih terapeutskih tehnika.

Nakon završenog 1 stupnja TFH polaznici će:

  • Imati osnovne informacije o mišićnom testiranju
  • Steći osnovnu vještinu mišićnog testiranja
  • Razumjeti koncept protoka energije u tijelu koji se bazira na Tradicionalnoj Kineskoj medicini
  • Poboljšati svoju koordinaciju, vid , osjet i držanje tijela
  • Znati međusobnu povezanost 14 mišića tijela sa pripadajućim organima i meridijanima
  • Moći procijeniti energetske disbalanse u 14 osnovnih meridijana
  • Moći balansirati osobu korištenjem određenog broja tehnika
  • Naučiti kako otpustiti mentalni i emocionalni stres
  • Moći koristiti jednostavne tehnike za smanjenje boli

 

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne