Tečaj stranog jezika - A1 stupanj

Lokacije
Ferial d.o.o.
Radićeva 12/1
47000 Karlovac
Tel: 047/611-926
Fax: 047/642-621
Posebna pažnja posvećena je intenzivnom radu uz suvremene metode i izvorni didaktički materijal.

Kroz međunarodne standarde kvalitete cilj je omogućiti polaznicima snalaženje u tipičnom ambijentu strane zemlje i u drugim situacijama koje zahtjevaju poznavanje nekog stranog jezika.

Programi su usklađeni sa europskim standardom (Framework) i razvijaju sve jezične vještine: pisanje, čitanje, slušanje, govornu interakciju i govornu produkciju.

Razumijevanje

Slušanje
Mogu razumjeti poznate riječi i osnovne fraze koje se odnose na mene, moju obitelj i neposrednu konkretnu okolinu ukoliko sugovornik govori polako i razgovjetno.

Čitanje
Mogu razumjeti poznate riječi i osnovne fraze koje se odnose na mene, moju obitelj i neposrednu konkretnu okolinu ukoliko sugovornik govori polako i razgovjetno.

Govor

Govorna interakcija
Mogu voditi jednostavnu konverzaciju pod uvjetom da je sugovornik spreman sporije ponoviti ili preformulirati svoje rečenice, te da mi je spreman pomoći da izrazim ono što želim reći. Mogu postavljati i odgovarati na jednostavna pitanja o dobro poznatim temama ili da bih zadovoljio svoje neposredne potrebe.

Govorna produkcija
Mogu koristiti jednostavne fraze i rečenice da bih opisao gdje živim i osobe koje poznajem.

Pisanje

Mogu napisati kratku, jednostavnu razglednicu, npr. poslati pozdrave s ljetovanja. Mogu ispuniti obrasce osobnim podacima, npr.unijeti svoje ime, državljanstvo i adresu u hotelski prijavni obrazac.

Svaki stupanj traje 2 semestra.

Po završetku tečaja polaznici mogu upisati postignuta znanja i Uvjerenja u Europsku jezičnu mapu za odrasle (The European Language Portfolio for Adult Learners, ELP).

Nastava se održava 2 x 2 nastavna sata tjedno u popodnevnim (17:45-19.15) i večernjim terminima (19.30 – 21.00).

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne