Njemački jezik za odrasle

Lokacije
Seneks jezici
Račkoga 11
10000 Zagreb
Tel: 01/4618-014
Fax: 01/4617-650
Nastava u tečajevima za odrasle (opći i poslovni jezik, jezik struke) odvija se dva puta tjedno po dva školska sata (blok-sat) tijekom jednog semestra.

Što su polaznici napredniji i neovisniji o nastavniku njihova je motiviranost za učenje i upotrebu stranog jezika veća.

Polaznici uče misliti na stranom jeziku i procesirati dobivene informacije. Na taj način postaju kreativni na stranom jeziku.

Na početnim stupnjevima uz obaveznu gramatiku polaznik izražava zahvalu, zahtjev, mišljenje i informaciju. Na stupnjevima između početnih i naprednih uz obaveznu gramatiku polaznik izražava savjet, opomenu, objašnjenje ili uputu. Na naprednim stupnjevima polaznik izražava sve spomenute teme na višoj razini pazeći na slaganje vremena uz upotrebu proširenog vokabulara.
U početnim tečajevima više se podučava gramatika i vokabular dok se kasnije valorizira stil i sintaksa. Sposobnost prosuđivanja i način izražavanja postiže se podukom razumljivom na semantičkom i sintaktičkom nivou, odgovarajućim udžbenikom i dodatnim materijalima koji su izbor nastavnika. Podučava se izgovor, gramatika, vokabular i stil.

Upotreba videa povezuje lingvističku i socijalnu stranu jezika a ne umanjuje ulogu nastavnika. Njime se može znatno razviti prirodnost komunikacije u nastavi.

Cilj nastave na tečajevima za odrasle je kompleksniji zbog važnosti sadržaja i forme. Postoji deset stupnjeva općeg jezika nakon čega slijede četiri stupnja konverzacije. Nakon četvrtog stupnja općeg jezika moguće je upisati prvi od šest stupnjeva poslovnog jezika.

Svi tečajevi osim predškolskih imaju pismenu i usmenu provjeru (tijekom godine - kontrolni testovi, diktati, domaće zadaće) te završni pismeni i usmeni ispit. Ispit je sastavni dio nastavnog procesa koji povezuje polaznikovo znanje, trud nastavnika i nastavni program.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne