Osnove računala

Lokacije
Ekspert - škole informatike
Dolac 8/III
51000 Rijeka
Tel: 051/541-472, 051/336-820
Tečaj je namijenjen početnicima kojima je potrebno osnovno znanje za rad na računalu. Tečaj traje 30 sati i obuhvaća: Windows te program Word for Windows. Tečaj također obuhvaća i osnove rada na Internetu i E-mailu.

Kratak program Windowsa

Prva dva sata govori se općenito o računalu (od čega se sastoji, o čemu ovisi kvaliteta računala, koji dijelovi su važni prilikom kupnje računala, nešto o vrstama programa). Nakon toga slijedi upoznavanje s mišem, tipkovnicom, snalaženje u okruženju Windows, promjena izgleda ekrana (namještanje boja, postavljanje tapeta, Screen Savera, namještanje sata). U zadnjem dijelu Windowsa uči se o organizaciji diska, stvaranju direktorija na disku, presnimavanje i instaliranje programa, brisanje programa i podataka s diskete, hard diska te arhiviranje podataka.

Kratak program Word-a

U programu Word upoznaje se s tipkovnicom i načinom pisanja teksta na računalu, ispravljanje grešaka te kako sačuvati tekst, pozvati ga i tiskati. Nakon toga se uči kako uređivati tekst (mijenjanje vrste slova, povećavanje, podebljavanje, ukošavanje, podcrtavanje, davanje određenih efektata za isticanje, postavljanje obruba i sjena, numeriranje odlomaka, pisanje kuverti, ubacivanje slika, specijalnih simbola, brojeva stranica, određivanje razmaka između redova, uvlačenje odlomaka, poravnavanje odlomaka, centriranje naslova...).

Kratak program interneta i elektronske pošte

Polaznike se upoznaje s načinom rada na Internetu: traženje Internet stranice preko poznate adrese, traženje prema kategorijama, prema ključnim riječima, spremanje tekstova ili slika koji se pronađu na Internetu, formiranje liste omiljenih stranica. Također se obrađuje način slanja i primanja elektronske pošte (e-maila) preko OUTLOOK-a i FREEMAIL-a.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne