Mađarski jezik

Lokacije
Perceptum d.o.o.
Domovinskog rata 46
21000 Split
Tel: 021/485-695, 095/4856-955
Fax: 021/485-684
Petra Preradovića 39
10000 Zagreb
Tel: 01/4645-230, 095/4856-955
Fax: 01/4645-230
Zašto učiti mađarski jezik i to baš u Edukacentru? Mađarski jezik kojim govore Mađari, narod u Srednjoj Europi, je jezik koji pripada ugro-finskoj jezičnoj skupini. Mađarski se govori u Mađarskoj, Vojvodini, te dijelu Slovenije (okolina Lendave, u istočnoj Sloveniji).

Pored toga, mađarski se govori i u dijelovima Rumunjske, Slovačke, Ukrajine, Hrvatske i Austrije, ali u njima nema status službenog jezika. Njime govori 14,5 milijuna ljudi.

Kako je mađarski jezik službeni jezik Mađarske, on je istovremeno i jedan od službenih jezika Europske Unije. Mađarski je također jedan od službenih jezika Vojvodine i službeni jezik tri općine u Sloveniji: Hodoš, Dobrovnik i Lendava, zajedno s slovenskim. Mađarski je službeno priznat i kao manjinski ili regionalni jezik u Austriji, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Bukovini, Zakarpatiji te u Ukrajini i Slovačkoj. U Rumunjskoj i Slovačkoj, službeni je jezik na lokalnom nivou u svim općinama i gradovima gdje je mađarska etnička zajednica veća od 20%.

Oko još milijun ljudi govori mađarski u Argentini, Australiji, Belgiji, Brazilu, Kanadi, Češkoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Italiji, Švicarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u, Venezueli, i u drugim dijelovima svijeta.

 

Osim u grupnoj nastavi, mađarski jezik je moguće naučiti i individualno što vam omogućuje izravan utjecaj na kreiranje nastavnog plana i programa.

Naš istaknuti stručni tim profesora na ljubazan i kreativan način kod Vas će pobuditi interes, motivaciju i ljubav prema odabranom jeziku zato nemojte čekati, priključite nam se. Naša vrata su Vam uvijek otvorena.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: da
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne