Voditelj poljoprivrednog gospodarstva

Lokacije
Pučko otvoreno učilište Novska
Trg dr. Franje Tuđmana 3
44330 Novska
Tel: 044/600-500
Fax: 044/600-500
Voditelj poljoprivrednog gospodarstva je tečaj osposobljavanja namjenjen svim poljoprivrednicima početnicima, te onima koji posjeduju praktična znanja. Ovim tečajem polaznici dobivaju i teoretska znanja kojima upotpunjuju svoju praksu.

Osim svih grana poljoprivredne proizvodnje koje se prolaze kroz ovaj tečaj, polaznici dobivaju znanja i iz knjigovodstvenih poslova koje su kao obiteljska poljoprivredna gospodarstva dužni voditi zbog zakona o porezu i drugih propisa. Poseban naglasak se daje i u ekonomskom smislu. Za svakog polaznika se u razgovoru sa predavačem izrađuje analiza njegovog sadašnjeg gospodarstva te preračunava njegova dobit. Na osnovu toga mu se predlaže uvođenje novih tehnologija te kultura radi povećanja prihoda.

Skriptu koju dobiva svaki polaznik napisali su mr. sc. Mijo Gašparović, dipl. ing., dugogodišnji savjetnik u poljopripvredno savjetodavnoj službi, te vlasnica knjigovodstvenih usluga gđa. Nada Ljubičić.

U dosadašnjem provođenju ovog programa većinu troškova snosili su gradovi i općine, te županija, za poljoprivrednike koji su bili zainteresirani za navedeni program.

Za uspis je potrebno dostaviti:

1. domovnicu
2. rodni list
3. svjedodžbu završene škole
(primamo samo fotokopije, mogu biti i starijeg datuma)

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne