Likovne radionice

Lokacije
CEKAO Zagreb
Ulica grada Vukovara 68
10000 Zagreb
Tel: 01/6119-886, 01/6119-869, 01/6130-039
Hobby programi, ulje na platnu, akvarel, kiparstvo, likovni atelier, slikarski vremeplov.

HOBBY PROGRAMI

To su hobby programi koji svojom kvalitetom privlače stabilnu korisničku strukturu koja u nekim programima izgrađuje višegodišnje veze s Učilištem. Ovi programi su posebno važni zbog izgradnje cjelovite ponude Učilišta i njegovog oblikovanja kao suvremene andragoške ustanove koje razvija i formalne i neformalne te strukovne i nestrukovne programe kao i one za osobni razvoj. Ovi programi nisu namijenjeni formiranju umjetnika nego razvoju kreativnosti i osobnom zadovoljstvu naših sugrađana.

ULJE NA PLATNU

Polaznici se upoznaju te usavršavaju u svladavanju tehnika slikanja uljem i akrilom. Program se organizira za početnike i napredne polaznike. Po završetku programa priređuje se izložba najboljih radova polaznika.

Voditelj: Dubravko Lepej

AKVAREL

Polaznici se upoznaju, te usavršavaju u tehnici slikanja akvarelom. Praktični rad prate poduka čija tema su boja i kompozicija. Program se organizira za početnike i napredne polaznike.

KIPARSTVO

Sastoji se od svladavanja oblikovanja punog volumena i reljefa od: gline, gipsa, papira i kombiniranih tehnika a prema odabiru tema i afinitetu polaznika. Dimenzija radova bili bi u granicama veličine malih plastika.

LIKOVNI ATELIER

Polaznici razvijaju svoje kreativne sposobnosti upoznavajući se s oblikovanjem u različitim tehnikama: olovka, ugljen, lavirani tuš, pastel, tuš, tempera, akvarel, kolaž. Program je predviđen za polaznike koji se prvi puta sustavno osposobljavaju za likovno izražavanje te se upoznaju s osnovnim likovnim elementima i tehnikama.

Voditeljica : Vladimira Bošnjak

SLIKARSKI VREMEPLOV

Upoznavanje s različitim oblicima likovnog izražavanja tijekom povijesti. Polaznici će sami crtati kao Egipćani, Grci, izrađivati maske, raditi kao kubistički ili nadrealistički slikari. Polaznici će se upoznati kako su u pojedinim razdobljima umjetnici doživljavali i likovni prikazivali svijet oko sebe.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne