Administriranje MS Windows 2003 Servera i mrežne infrastrukture

Lokacije
Algebra d.o.o.
Maksimirska 58a
10000 Zagreb
Slavićeva 15
21000 Split
Špire Brusine 16/2
23000 Zadar
Adama Reisnera 74
31000 Osijek
Što je to DHCP, DNS, RAS, Routing? Koja je uloga Windows 2003 Servera u mreži? Na ova i mnoga druga pitanja odgovore ćete dobiti na ovom seminaru koji pruža teoretski i praktični uvod u konfiguraciju MS Windows 2003 Server operativnog sustava i mrežne infrastrukture, te praćenje i osiguravanje mrežnog prometa.

Cilj:
Cilj ovog seminara je osposobiti polaznika za podizanje i održavanje manjih i srednjih računalnih mreža baziranih na MS Windows 2003 Serveru. Kroz program seminara polaznici stječu dovoljno znanja i praktičnog iskustva za instalaciju i konfiguriranje MS Windows 2003 Server operativnog sustava i njegovih servisa: DHCP, Routing, DNS, WINS, RAS, VPN, NAT...

Sadržaj seminara:

Instalacija MS Windows 2003 Servera, MS Windows 2003 Server i njegova uloga umreži, Windows Server kao router, Podešavanje računala za rad u mreži, Routing (preusmjeravanje podataka na druge mreže, statičko ili dinamičko), Načini konfiguriranja TCP/IP postavki (statičko, dinamičko, DHCP server), Rezolucije imena (DNS, WINS, hosts i lmhosts datoteke), Konfiguriranje pristupa internetu (modem, firewall, ICS – dijeljenje veze prema internetu,...), Povezivanje udaljenih računala u mrežu (RRAS server, dial-in pristup, VPN pristup,...)

Predznanje:
N16: Administriranje operativnog sustava – MS Windows XP
N35: Uvod u računalne mreže
ili odgovarajuća znanja i vještine

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne