Dijagnostika i održavanje računala

Lokacije
Algebra d.o.o.
Maksimirska 58a
10000 Zagreb
Slavićeva 15
21000 Split
Špire Brusine 16/2
23000 Zadar
Adama Reisnera 74
31000 Osijek
Poznavanje dijagnostike računala temeljno je znanje koje mora posjedovati svaki PC serviser, jer poruka „Dobar dan, ne radi mi računalo…“ uvijek jednako zvuči, a svaki puta je drugi problem.

Kako iz dana u dan dolaze nove komponente na tržište tako je i iz dana u dan sve teže. Korisnici su sve zahtjevniji, što je doduše i razumljivo jer sve češće moraju odvajati novce za novo računalo, a možda i nisu uvijek spremni za nove tehnologije. Da li je zapravo kvar ili možda samo neka od postavki, je li možda rješenje toliko trivijalno da je dovoljno pet minuta intuicije, minuta rada i osmijeh stranci ili je problem ozbiljan reći će dijagnostika.

Cilj:
Cilj ovog seminara je svesti otkrivanje i uklanjanje problema sa osobnim računalom na minimum. Povećati produktivnost svakog budućeg servisera kako bi mogao svojim strankama pružiti vrhunsku i kvalitetnu uslugu u rekordnom roku.

Sadržaj seminara:

Osnove dijagnostike i otkrivanja kvarova, alat potreban za servis računala, razgovor i pitanja za stranku, česti problemi, uzroci i rješenja, preventivno održavanje računala, održavanje pojedinih komponenti računala, zaštita pri radu s računalnim komponentama, zaštita pri radu s izmjeničnom i istosmjernom strujom u računalu, mjerenja i utvrđivanje optimalnih vrijednosti pojedinih komponenti, veza između softvera i hardvera, softversko otklanjanje kvara i problemi s pogonskim programima hardvera, zamjena pojedinih dijelova računala, ekonomičan pristup servisu računala, pravilno odlaganje računalnog otpada,...

Predznanje:
P01: Osnoverada PC računala i MS Windows
N30: Hardverske komponente računalnog sustava
N31: Instaliranje i konfiguriranje PC hardvera

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne