AromaVita - učilište za aromaterapiju

Kategorije
Kontakt podaci
AromaVita
Poljička 8
10000 Zagreb
Tel: 01/6040-424
Fax: 01/6040-425
AromaVita učilište je utemeljeno 2000. god. i od tada provodi programe osposobljavanja i usavršavanja odraslih za zanimanja:
  • aromaterapeut
  • aromaterapeut specijalista
  • holistički maser

Ima preko 500 završenih polaznika diljem Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Makedonije.

Programi edukacije provode se redovitim i dopisno konzultativnim putem. Time je omogućen upis svim zainteresiranima u Hrvatskoj i šire.

Utemeljiteljica Učilišta je gđa. Zrinka Jezdić koja je diplomu aromaterapeuta stekla na međunarodnom koleđu "Shirley Price International College for Aromatherapy". Uspješno je prilagodila međunarodni program edukacije Hrvatskom Zakonu o obrazovanju odraslih i time u Hrvatsku uvela nova zanimanja. Učilište radi prema standardima IFPA-e - međunarodne organizacije profesionalnih aromaterapeuta.

Sva zanimanja se upisuju u radnu knjižicu, a zanimanja aromaterapeut i aromaterapeut specijalista uvedena su pod NKD 85.14 - "ostale grane humane medicine".

Zbog doprinosa razvoju aromaterapije u svijetu, gospođa Zrinka Jezdić i "AromaVita Učilište za aromaterapiju" uvršteni su u jednu od najpopularnijih knjiga iz aromaterapije, "Aromatherapy for health professionals, 3rd edition, 2007" koju su napisali gospođa i gospodin Shirley i Len Price. Predgovor i podršku pružio je i sam Prince of Wales, napisavši da je aromaterapija jedna od sigurnih metoda očuvanja i unapređenja zdravlja, posebno ojačana holističkim pristupom.

Knjiga je napisana stručno, sa znanstvenom osnovom, kako iz kemije i farmakologije, tako i kliničke primjene aromaterapije tj. eteričnih ulja.
Obzirom da je gospođa Z. Jezdić prva uspjela otvoriti Učilište za edukaciju iz područja aromaterapije, te time uvela i novo zanimanje u Hrvatsku kojim se završeni polaznik može legalno baviti, to je svakako doprinos razvoju aromaterapije kao struke. Naći se u takvoj knjizi veliko je zadovoljstvo zbog uloženog truda, rada i entuzijazma.

"AromaVita" Učilište nudi polaznicima brojne radionice, a kolegama i svim srodnim strukama usavršavanje. Posebno je to izraženo kroz predavanja i velike radionice međunarodno priznatih stručnjaka iz aromaterapije. 2004. godine, ugostilo je gospođu Shirley Price koja je održala u hotelu Palas predavanje na temu "Aromaterapija kao grana komplementarne medicine". Ove, 2008.god., Učilište je organiziralo trodnevnu radionicu u hotelu Panorama koju je držala gospođa Penny Price pod nazivom "Sve mogućnosti primjene eteričnih ulja, hidrolata i aromaterapije". Radionica je bila posjećena u velikom broju i apsolutna je podrška u daljnjem radu i razvoju.

Od rujna 2008. "AromaVita" Učilište za aromaterapiju i "Penny Price Academy" postaju škole partneri, koje će razmjenjivati predavače i nastavne materijale, a polaznici "Aromaterapeut specijalista" završetkom programa dobit će dvije diplome: od AromaVita Učilišta i Penny Price Academy. Važnost diplome Penny Price Academy je u tome što je priznata od međunarodne organizacije aromaterapeuta IFPA-e.

AromaVita učilište slijedi svjetske trendove u stvaranju i promociji novih zanimanja vezanih uz humanu medicinu, korištenje biljnih potencijala i razvijanje svjesnih odnosa prirode i čovjeka.