Berlitz jezični centar

Kao jedno od vodećih imena na području poduke jezika, Berlitz već više 130 godina zauzima istaknuto mjesto u sferi pružanja jezičnih usluga.

Zahvaljujući posebnoj Berlitz metodi®, milijuni ljudi svih životnih dobi i interesa su intenzivnije upoznali nove kulture i naučili strane jezike. Očuvani principi te metode, koja se temelji na konverzaciji, neprestano se ažuriraju i dopunjuju modernim multimedijalnim učilima.

Berlitz metoda®
Maximilian D. Berlitz je 1878. godine osmislio metodu učenja jezika koja je danas poznata kao Berlitz metoda®. Taj učinkoviti pristup, koji koristi konverzaciju kao glavno oruđe, predstavlja osnovu jezične poduke u našim tečajevima. Rječnik i gramatika se uče u kontekstu situacija iz svakodnevnog života. Berlitz metoda® pritom ustraje na govoru i učenju koristeći se isključivo stranim jezikom. Nastavnici u Berlitzu koriste komunikacijski pristup koji se temelji na slušanju i govoru, što je dopunjeno vježbama pisanja i čitanja. Na taj način polaznici uče strani jezik na isti način na koji su učili i svoj materinji jezik.

Berlitz metoda® povezuje - uzevši u obzir tip učenja - osobne interese i jezične ciljeve s individualnim konceptom učenja. Ona motivira polaznike da u opuštenoj i ugodnoj atmosferi postignu visoku jezičnu vještinu. Uz pomoć interaktivnog i jezičnog iskustva u učenju ta im metoda omogućuje da se, u skladu sa svojim jezičnim znanjem, tako uključe i uklope u program da postižu maksimalne rezultate. Pregled jezičnih razina u Berlitzu možete vidjeti ovdje.

Globalnom mrežom koja obuhvaća više 60 zemalja Berlitz zadržava jedinstveni omjer kvalitete i kontinuiteta bez obzira na to gdje će vaša tvrtka zatrebati jezičnu ili interkulturalnu poduku.