Ronilački centar Blue planet

Kategorije
Kontakt podaci
Ronilački centar Blue planet
Masarykov put 20
20000 Dubrovnik
Tel: 091/8990-973
Fax: 098/991-362
Ronilački centar je otvoren je cijele godine a nalazi se uz samu obalu prekrasnog hotela "Dubrovnik Palace" u renesansnom gradu Dubrovniku na poluotoku Lapad.

RC je specifičan po tome što mu se sve nalazi 'na dohvat ruke' pa tako nema nepotrebnog gubljenja vremena od vašeg godišnjeg odmora.

Ronilači centar, kompresornica i voda gdje se pere i suši oprema, nalaze se 5 - 6 metara od pontona gdje pristajemo sa brodom tako da nam je sve na 'dohvat ruke'.
Ne da ste oslobođeni gubljenja vremena oko nošenja i pranje opreme jer je sve na 'dohvat ruke' nego ste oslobođeni i nepotrebnih dugih vožnji brodom do ronilačkih pozicija.
Većina ronilačkih pozicija se nalazi toliko blizu da nam je potrebno lagane vožnje 10, 15 ili 20 min. U te pozicije spada olupina Taranto iz 2. svj. rata duga 60 m, nekoliko reefova i podvodnih špilja.

Tri ronilačke pozicije se nalaze odmah ispod centra, od kojih jedna ima špilju na 17 m dubine sa koje se može zaroniti i do 40 m dubine.

Druge dvije pozicije su fantastične za discovery scuba zaron i obuku ronilaca zbog male dubine, do 10-12 m, i jer je dno kamenito, pjeskovito i obraslo posejdonijom tako da se tu uvijek zadržavaju svakorazne ribe.

Ulaz u more sa stepenicama

Iznad ronilačkog centra se nalazi jedan veliki bazen, idealan za probna ronjenja i obuku ronilaca, uz kojeg je i jacuzzi, dječji bazen, odličan koktel-bar i restoran sa pogledom na more.

Ispred ronilačkog centra se nalazi terasa sa stolovima gdje vas ujutro uvijek čeka besplatna kava ili čaj, ugodno upoznavanje sa ostalim gostima i osobljem, te naravno sa planom ronjenja.

Nakon posljepodnevnog zarona ili prije noćnog zarona možete na terasi uz prijatelje i osoblje centra prisustovati fantastičnom zalasku sunca na otvorenom moru.