WIFI Croatia - institut za unapređenje poslovanja i Callidus - Ustanova za obrazovanje odraslih

Kategorije
Kontakt podaci
Callidus - Ustanova za obrazovanje odraslih
Ilica 242
10000 Zagreb
Tel: 01/4553-020; 0800/300-330
Fax: 01/4553-029
WIFI (Wirtschaftsförderungsinstitut, u prijevodu s njemačkog: institut za unapređenje gospodarstva) jedan je od najvećih europskih instituta u području cjeloživotnog učenja u vlasništvu Austrijske gospodarske komore (WKO).

 

Iskustvo u razvoju i praćenju gospodarstva temeljeno je na više od šest desetljeća postojanja i rada. Edukacijski programi pokrivaju sva područja poslovanja poduzeća i gotovo sve branše gospodarstva. Vrijednost, primjenjivost i jedinstvenost edukacijskih programa temelji se na činjenici da su stvarani više od pola stoljeća usporedno s razvojem europskog gospodarstva. WIFI treneri su stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u svojoj struci koji prenose teoretska i praktična znanja koristiva polaznicima u poslovnoj praksi.
Svojim poslovanjem WIFI je usmjeren na središnju i jugoistočnu Europu te ima predstavništva u svim zemljama te regije. Internacinalno WIFI programe godišnje posječuje više od 360.000 polaznika, a cjelokupan portfolio programa čini više od 26.000 treninga.

 

U Hrvatskoj WIFI posluje više od pet godina, a u tom vremenskom periodu njegove je usluge koristilo više od 250 poduzeća i 3 tisuće polaznika. Obrazovanje i usluge koje u Hrvatskoj WIFI pruža, vrlo su bliske gospodarstvu i praksi. Razvoj programa prati Lisabonsku strategiju i sve više treninga, seminara i MBA programa ima određeni europski certifikat. Veliki broj poduzeća podržava i koristi WIFI Fleksibilne Interne Treninge (FIT) koji su krojeni po mjeri za ciljanu profesionalnu i osobnu edukaciju unutar poduzeća. Pojedinac također može pohađati programe Jedan na Jedan i Coaching dok se najvažniji osnovni programi mogu realizirati i putem metoda e-Learning i Blended Learning.

Prema hrvatskim standardima i Zakonu o obrazovanju odraslih organiziramo programe usavršavanja i osposobljavanja, a provodi ih Callidus – Ustanova za obrazovanje odraslih. Svi programi Callidus - ustanove za obrazovanje odraslih su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske te je prema hrvatskim standardima i Zakonu o obrazovanju odraslih polaznicima, nakon uspješno završene edukacije, osigurano Uvjerenje o usavršavanju i upis usavršenoga zvanja u radnu knjižicu. Uz certifikate prema hrvatskim standardima, Callidus - Ustanova za obrazovanje odraslih omogućuje svojim polaznicima i certifikate prema europskim standardima (WIFI diploma) što čini jedan temelj konstantno visokog nivoa obrazovanja odraslih. WIFI diploma je europski cijenjen certifikat koji izdaje WIFI institut Austrijske gospodarske komore na tri jezika (hrvatski, njemački i engleski).