Zabranimo plastične vrećice u Hrvatskoj!

Jedna se vrećica prosječno koristi 12 minuta. Nakon što se baci, razgrađuje se sljedećih 20 - 1000 godina razgradi. Potpiši peticiju na ekologija.com.hr

Svaki put kad u trgovini nešto kupite dobijete plastičnu vrećicu. Uzimate je nesvjesno, kao dio naučenog obrasca ponašanja, ne razmišljajući koliko je štetno to što ste upravo napravili. Ne krivimo vas, svijest o štetnosti plastičnih vrećica još se nije dovoljno proširila u Hrvatskoj za koju volimo reći kako je lijepa zemlja očuvane prirode. Ali zašto onda nakon jače bure ili juga vidimo krošnje stabala ukrašene plastičnim krpama?

Volimo reći da smo naprednija zemlja od "nekih tamo afričkih ili azijskih" zemalja, no jesmo li? Tajvan, Bangladeš, Butan, Ruanda i Zanzibar imaju propisane novčane kazne za uporabu neekoloških vrećica, a u Hrvatskoj takve vrećice u trgovinama nerijetko još moramo i platiti!

Irska je 2002. godine uvela porez na plastične vrećice, što je dovelo do pada potrošnje za nevjerojatnih 90 posto. Plastične vrećice zabranjene su i u trgovinama Los Angelesa, dok je susjedni San Francisco zabranio njihovo korištenje u trgovinama mješovite robe. Kina je zabranila proizvodnju i distribuciju plastičnih vrećica u dućanima, dok su se građani grada Modburyja u Engleskoj sami organizirali i zabranili korištenje plastičnih vrećica.

Portal Ekologija.com.hr organizira je akciju prikupljanja glasova protiv uporabe plastičnih vrećica!

Prijatelji životinja već niz godina apeliraju da hrvatska vlada zabrani plastične vrećice u Hrvatskoj, no za sada nema nikakvih rezultata. Možda možete pomoći. Potpišite peticiju protiv uporabe plastičnih vrećica, a mi ćemo se pobrinuti da glas o njoj stigne na pravu adresu.

Ekologija.com.hr pokrenut je 1. lipnja 2010. godine i osvježavan na tjednoj bazi. Ekologija.com.hr specijalizirani je interetski portal namijenjen "zeleno osvještenim" ljudima koje zanima bilo što vezano uz ekologiju i temama kao što su: energija, klima, okoliš, otpad, zdrava hrana...

Edukacija i savjetovanje trebalo bi biti prisutno i važno svima onima koji uvijek žele biti korak ispred konkurencije. Cilj nam je klijenta uvesti u svijet ICT-a te unaprijediti i usavršiti njegovo poslovanje na internetu.

Uslugama savjetovanja nastojimo pomoći u izradi najboljeg koncepta za web projekt i pomoći oko informatičke edukacije.

Pregled seminara:

- Online oglašavanje
- Online media planiranje
- Internet (online) prodaja
- SEO edukacija