ECDL Napredni

Lokacije
Perceptum d.o.o.
Domovinskog rata 46
21000 Split
Tel: 021/485-695, 095/4856-955
Fax: 021/485-684
Petra Preradovića 39
10000 Zagreb
Tel: 01/4645-230, 095/4856-955
Fax: 01/4645-230
ECDL napredni program obuhvaća znanja i vještine potrebne zahtjevnijim korisnicima, čiji posao zahtijeva detaljnije poznavanje mogućnosti programa s kojima rade.

ECDL napredni program se sastoji od 4 modula (ispita).

1. Modul AM3 - Napredna obrada teksta
2. Modul AM4 - Napredne tablične kalkulacije
3. Modul AM5 - Napredne baze podataka
4. Modul AM6 - Napredne prezentacije

Nakon uspješnog prolaska ECDL osnovnog programa, ECDL napredni program je prilika za kandidate da postanu eksperti u korištenju aplikacija, stječući znanja iznad uobičajenog korištenja uredskih aplikacija. Prolaskom ispita za bilo koji napredni modul kandidat stječe napredni certifikat (Advanced).

Način polaganja ispita
Moduli se polažu na ATES-u (automatiziranim sustavom provjere znanja). Svi moduli su usmjereni na testiranje praktičnih znanja i vještina i vrše se na računalu. Rezultat ispita nakon testiranja ATES-om odmah je poznat.

Priprema za polaganje ispita
Na temelju samostalnog polaganja predispita procijenite svoje znanje za pojedini modul. Nastavni plan definira znanja koja morate imate za uspješan prolazak ispita.

Sadržaj modula

  • Modul AM3 - Napredna obrada teksta

Ovaj modul zahtijeva od kandidata upotrebu aplikacije za obradu teksta kako bi kreirao dokumente sa nekim naprednim mogućnostima. Kandidat bi trebao moći učinkovito raditi na razini većoj od osnovne i kreirati dokumente sa naprednim mogućnostima obrade teksta, ilustrirajući upotrebu naprednih tipografskih opcija, mogućnosti oblikovanja i strukture, uključujući tablice, obrasce i grafiku. Kandidat treba znati upotrijebiti alate poput makronaredbi i izvesti naprednije operacije skupnog pisma unutar aplikacije za obradu teksta.
Pripremni seminar: MS Word - napredno korištenje

  • Modul AM4 - Napredne tablične kalkulacije

Od se zahtjeva kandidata upotreba aplikacije za tablične kalkulacije kako bi kreirao dokumente sa nekim naprednim mogućnostima. Kandidat bi trebao moći učinkovito raditi na razini većoj od osnovne, trebao bi znati urediti i doraditi numeričke, tekstualne i grafičke podatke, te razvrstati, povezati i izvući potrebne podatke. Kandidat treba znati izvesti napredne mogućnosti uređivanja i prezentacije podataka u grafikonima. Treba znati upotrijebiti funkcije poput onih funkcija povezanih sa logičkim, statističkim i matematičkim operacijama. Kandidat treba znati upotrijebiti dostupne alate za reviziju i nadzor nad formulama, te snimiti i pokrenuti jednostavne makronaredbe.
Pripremni seminar: MS Excel - napredno korištenje

  • Modul AM5 - Napredne baze podataka

Od kandidata se zahtjeva učinkovit rad na razini većoj od osnovne i sposobnost ostvarivanja većeg dijela potencijala aplikacije za rad sa bazama podataka. Kandidat bi trebao znati upotrijebiti bazu podataka za organizaciju, izvlačenje, pregled i izvještavanje o podacima koristeći neke napredne vještine upravljanja podacima. Kandidat treba razumjeti raznolikost načina na koje podaci mogu biti organizirani i povezani. Osim toga, kandidat bi trebao znati snimiti i pokrenuti jednostavne makronaredbe, te uvesti i izvesti podatke i povezati ih sa drugim dokumentima.
Pripremni seminar: MS Access - napredno korištenje

  • Modul AM6 - Napredne prezentacije

Od kandidata se zahtijeva razumijevanje nekih glavnih područja pripreme i planiranja prezentacija. Kandidat bi trebao moći učinkovito raditi na razini većoj od osnovne i koristiti aplikaciju za prezentacije kako bi kreirao prezentacije naprednih mogućnosti. Kandidat bi trebao znati iskoristiti velik dio potencijala prezentacijskih alata i proizvesti prezentacije koristeći napredne mogućnosti oblikovanja i strukturiranja, te multimedijske efekte. Kandidat treba znati kreirati napredne grafikone i doraditi prezentacije korištenjem alata za crtanje i kontrolu slike kako bi dotjerao crteže i slike. Kandidat također treba znati kreirati i upotrijebiti makronaredbe unutar aplikacije za pripremu prezentacija.
Pripremni seminar: MS PowerPoint - napredno korištenje

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: da
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne