Dječji vrtić Palčić

Kategorije
Kontakt podaci
Dječji vrtić Palčić
Saliha Alića 4
10000 Zagreb
Dječji vrtić "Palčić" osnovan je 2006. godine i u privatnom je vlasništvu. Smješten je u zagrebačkom naselju Malešnica u ulici Saliha Alića 4.

Vrtić obuhvaća adekvatno opremljen prostor za rad dvije odgojno-obrazovne skupine djece i četiri odgojitelja. Program odgojno-obrazovnog rada odobren je od strane Ministarstva obrazovanja, športa i kulture te zahvaća i djecu od 6. mjeseca životne dobi. Čitav vrtić stavljen je u funkciju djeteta i njegovih sloboda odabira s raznovrsnim poticajima za igru, stvaralaštvo, istraživanje i učenje. Redovni desetosatni odgojno-obrazovni program zadovoljava sve potrebe, kako djece, tako i roditelja za smještajem i boravkom u vrtiću. Radno vrijeme se prilagođava radnom vremenu većine roditelja, te se odgojno-obrazovni rad provodi u razdoblju od 7 do 17 sati pet dana u tjednu.

Prehrana

U našem vrtiću prehrana prati piramidu zdrave prehrane koja se temelji na postavci da neku hranu moramo jesti češće, dok neku u umjerenim količinama ili samo u iznimnim prilikama. Djeca se hrane prema propisnim normativima pod nadzorom medicinske sestre i nutricionistkinje te glavne kuharice. U DV-u nudimo 4 obroka: doručak, prijepodnevnu užinu, glavni obrok-ručak i poslijepodnevnu užinu. Glavni obrok priprema obližnji gradski vrtić, dok ostale pripremamo u našoj kuhinji. U našem DV-u jedemo različite vrste kruha i peciva, voća te povrća. Djetetu za vrijeme međuobroka nastojimo osigurati zdravije namirnice (sezonsko voće, jogurt, vodu, razne čajeve) te izbjegavamo šećer i sol.

Uvažavamo individualne prehrambene potrebe svakog djeteta u vrtiću. Vrlo nam je važno da dijete što ranije usvoji naviku pravilne prehrane, a za to je potrebna ustrajnost, strpljivost i fleksibilnost od najranije životne dobi.

Rođendani

Ukoliko nemate vremena, a ni prostor za organizaciju rođendanske proslave, DV "Palčić" Vam može pomoći! Nudimo Vam prostor prilagođen potrebama rođendanske proslave. Imamo i mali Light show za pravi disco ugođaj. Za vrijeme proslave djeca su pod stalnim pedagoškim nadzorom.

Ostale aktivnosti

Nakon redovnog desetosatnog odgojno obrazovnog rada vrtić svoje prostorije, ponedjeljkom i četvrtkom, prepušta dječjem zboru i ritmici "Zagrebački mališani" pod budnim okom profesora Zlatka Kubika.

Utorkom i petkom popodnevni sati rezervirani su za ritmiku Karoline Barać, plesnog pedagoga, koja svoje znanje prenosi djeci predškolskog uzrasta.

Logoped prof. Amer Ahmetašević boravi subotom u našem prostoru i radi s djecom predškolskog i školskog uzrasta.