Ferial d.o.o.

Poduzeće Ferial d.o.o. osnovano je 1991. godine. 14 godina kasnije, razvijajući se od malog obiteljskog poduzeća, Ferial se u 2005. svrstao među 10 najbrže rastućih turističkih agenija u Hrvatskoj prema istraživanju koje je proveo časopis business.hr.

Krajem iste godine, Ferial prodaje prava na obavljanje agencijske djelatnosti adriatica.net grupi i okreće se ka već ranije pokrenutim poslovima edukacije u Karlovcu i poslovnog savjetovanja u turizmu.

Preseljenjem u nove poslovne prostore u Karlovcu i promjenom vizuelnog identiteta u rujnu 2007., pod robnom markom ferial educon, poduzeće nastavlja svoj razvoj u segmentu obrazovanja i poslovnog savjetovanja, posebice u turizmu. Ferial zadržava svoju poziciju tržišnog lidera u podučavanju stranih jezika za odrasle u Karlovcu, a usluge poslovnog savjetovanja temeljem ugovora o stalnom pružanju konzultantskih usluga vrši za adiatica.net, Udrugu hrvatskih putničkih agencija – UHPA-u, i Hrvatski ferijalni i hostelski savez. Vlasnik i direktor poduzeća, Željko Trezner trenutno obnaša i dužnosti dopredsjednika Vijeća Hrvatske udruge putničkih agencija, predsjednika Zajednice kulturnog turizma HGK – Županijske komore Karlovac, te predsjednika Sekcije za inicijativu Udruge hrvatskih putničkih agencija.