Glazbena radionica Ars nova

Kategorije
Kontakt podaci
Glazbena radionica Ars nova
Ulica Lorenza Jägera 6
31000 Osijek
Tel: 031/505-131, 031/212-806, 091/2002-582
Glazbena radionica Ars nova je neprofitna udruga djece i mladeži koja radi na unaprijeđivanju i promociji svih oblika umjetničkog, kulturnog i kreativnog izražavanja s posebnom usmjerenošću ka glazbenoj umjetnosti i glazbenoj kulturi uopće.

Udruga je osnovana 10. rujna 2003. godine na inicijativu nekolicine profesora i pedagoga, glazbenika, roditelja i samih članova koji u raznim radionicama sudjeluju u kreiranju vlastitog slobodnog vremena.

Cilj udruge je okupljanje djece, mladeži i svih zainteresiranih da sudjelovanjem u raznim glazbenim radionicama nauče nešto novo, korisno i zabavno, kao i poticanje, razvijanje i unaprijeđivanje svih oblika kulturnih i kreativnih aktivnosti u sredini u kojoj udruga djeluje.

Taj cilj Ars nova u prvom redu ostvaruje organiziranjem glazbenih i plesnih tečajeva, raznih umjetničkih i edukativnih radionica u sklopu kojih veliki broj djece i mladih provodi svoje slobodno vrijeme u kreativnom okruženju, stječući nova znanja i vještine, te upoznajući nove prijatelje i vršnjake sličnih kreativnih sklonosti.

Iznimno je veliki broj naših polaznika svoj prvi, javni nastup imao upravo na našem završnom, tradicionalnom i svečanom koncertu koji se održava na kraju svake školske godine u lipnju.