ICO ori

Kategorije
Kontakt podaci
ICO ori d.o.o.
Viškovo 45
51216 Viškovo
Tel: 051/504-039
Fax: 051/504-041
Potpisom ugovora sa Hrvatskim informatičkim zborom dana 15. prosinca 2004. godine ICO ori je postao samostalan testni centar sa tri ovlaštena ispitivača. Dana 25. lipnja 2005.g. ICO ori je postao ovlašteni testni centar za ECDL Advanced program.

European Computer Driving Licence - Europska računalna diploma je međunarodno priznata kvalifikacija za korištenje računala. Dizajnirana je s ciljem postavljanja standarda sposobnosti korištenja računala kako poslodavcima tako i posloprimcima – ne u teoriji, nego u praksi.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH službeno je prihvatilo ECDL i uvrstilo ga u svoje dokumente i planirane aktivnosti po kojima svi nastavnici i zaposlenici u državnim službama trebaju imati ECDL diplomu. Ciljna grupa za ECDL su svi oni koji žele kompetentno koristiti osobno računalo. Omogućuje zaposlenima, studentima, učenicima i ostalim građanima da formalno pokažu svojim certifikatom osnovna znanja i kompetencije za korištenje osobnih računala.

Formalni certifikat o računalnoj osposobljenosti dragocjen je i poslodavcima pri procjeni znanja potencijalnih zaposlenika.