Inicijativa - ubrzana metoda učenja engleskog jezika

Kategorije
Kontakt podaci
Inicijativa
Radićeva ulica 15/1
10000 Zagreb
Tel: 01/4818-542
Fax: 01/4828-819
Ulica Domovinskog rata 20
21000 Split
Tel: 021/582-435, 091/4818-541
Živim u svijetu u kojem je poznavanje barem jednog stranog jezika nužno.

Jedna od najraširenijih i najuspješnijih metoda učenja engleskog u svijetu zove se Callan metoda. Callan škola utemeljena je u Londonu 1960. godine. Sa svojih 70 učionica predstavlja danas najveću školu engleskog jezika u Londonu. Razvoj Callan metode trajao je punih 15 godina prije no što je s velikim uspjehom primijenjena u praksi u Londonu 1960. godine. U Hrvatskoj je Callan škola INICIJATIVA tek 2003.g. otvorila je svoja vrata. Callan Metoda znači da se engleski uči na najprirodniji mogući način, što znači da se jako puno priča, a tek kada priča ¨sjedne u uho¨ se prelazi na čitanje i pisanje. Na taj način se slijedi prirodni neuro-lingvistički obrazac učenja, kao što, npr., mala djeca uče svoj izvorni govor ili tako učimo jezik u slučaju kada provodimo neko vrijeme izvan vlastite države gdje se govori neki drugi jezik. Cilj metode je taj da učenici počinju misliti, a time automatski i govoriti na engleskom već od prvog sata.

Na jednom satu profesor i učenici zajedno izgovore više od 10 000 riječi, u usporedbi sa klasičnim školama jezika, gdje se na satu izgovori oko 3 000 riječi. Početnici progovaraju svoje prve riječi odmah, a početničke grupe otvaraju se stalno, upisi su tijekom cijele godine. U školi se, zapravo, demistificira jezik. Sve što je teško postaje lako, gramatičke strukture se ne uče putem kompliciranih formula, već se uče automatski, izgovarajući i ponavljajući ih. Jezik se stoga uči kao što mala djeca uče svoj, materinji jezik i počinju spontano razmišljati na engleskom jeziku. Prosječni stupanj, u slučaju kada je tempo nastave dva puta tjedno po dva sata traje mjesec-mjesec i pol, ovisno o brzini grupe i stupnju. Niži stupnjevi traju kraće. Sve je podređeno samo jednom cilju, a to je naučiti u najmanjem mogućem vremenu stvarni, govorni, engleski jezik. Polaznici automatski moraju razmišljati na engleskom, ne dozvoljava se proces prevođenja sa hrvatskog na engleski i obrnuto, a sa time se stvara obrazac pomoću kojeg je učenje puno, puno lakše i učinkovitije. Metoda je pogodna i prilagođena za polaznike svih starosnih dobi, od osam godina pa na dalje. Brzina govorenja i razumijevanja jezika je ovdje osnova. Ovim se polaznici prisiljavaju na jezično prepoznavanje, tj. razumijevanje stvarnog govornog engleskog jezika, a istovremeno ih se sprječava u pokušaju prevođenja s hrvatskog na engleski ili kombiniranje odgovora putem gramatike. Time se sprječavaju pogreške u korištenju gramatičkih struktura.

U svijetu su Callan škole jako raširene, a jedina Callan škola u Hrvatskoj je INICIJATIVA, sa svoje tri podružnice, u Zagrebu i u Splitu.

Nakon što se odredi Vaš stupanj, pozvani ste na probni, besplatni tjedan, kako bismo bili sigurni da Vam grupa i stupanj odgovaraju, a istovremeno da biste se Vi upoznali sa Callan načinom rada prije nego se upišete.