Japanski centar Zagrebačke škole ekonomije i managmenta

Kategorije
Kontakt podaci
Japanski centar
Jordanovac 110
10000 Zagreb
Tel: 01/2354-184
Fax: 01/2354-155
Japanski centar osnovan je u ožujku 2003. godine s ciljem povezivanja hrvatske i japanske akademske, kulturne i poslovne zajednice.

AKTIVNOSTI: obrazovanje, trening, objavljivanje knjiga, prikupljanje i pružanje informacija, istraživanje, podrška poslovnom povezivanju.

VODITELJ: dr. Zoran Stiperski
Prof. dr. sc. Zoran Stiperski je predsjednik Japanskog centra i profesor na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa gdje predaje Ekonomsku geografiju i Uvod u japanske studije. Također predaje Industrijsku geografiju, Aziju, Globalizaciju i Političku geografiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Profesor Stiperski je sudjelovao u mnogim međunarodnim znanstvenim konferencijama, autor je 47 znanstvenih radova i 7 knjiga.

SAVJETNIK: Yasuo Yamamoto
Yasuo Yamamoto je savjetnik Japanskog centra i japanski biznismen koji je od 1964. do 1998. godine radio japanskoj Nichimen corporation, Sogo Shosha. Bio je uključen u međunarodnu trgovinu, financije i investiranje. Radio je u mnogim tvrtkinim uredima u Japanu (Osaka, Tokyo), Rusiji (Moskva), Poljskoj (Varšava) i Sjedinjenim Američkim Državama (New York). Od 1998. g. gospodin Yamamoto živi u Zagrebu, gdje radi kao konzultant.

KOORDINATOR: Junko Subota
Junko Subota je diplomirala na međunarodnim odnosima u Japanu. Punih 9 godina je provela radeći za Sharp Electronics u Japanu, ali i u Francuskoj. U Republiku Hrvatsku dolazi 2003. godine kao pomoćnica Veleposlanika Japana te 3 godine bavila diplomacijom. Trenutno vodi međunarodni centar na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.