Littera - škola stranih jezika

Kategorije
Kontakt podaci
Littera
Šmidhenova 20
10430 Samobor
Tel: 01/3362-865, 01/3363-170
Littera je škola za strane jezike koju godišnje pohađa preko tisuću polaznika svih uzrasta od predškolskog do odraslog, u raznim tečajevima engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog i španjolskog jezika, te hrvatskog za strance.

Nastava se odvija u našim učionicama u centru Samobora, kao i u raznim ustanovama na području Samobora i Svete Nedjelje. Po dogovoru tečajeve održavamo i u prostorima poduzeća naručitelja.

Bitno je istaknuti da svojim polaznicima pružamo kontinuitet učenja jezika od predškolske dobi do odraslih tečajeva i razne nivoe znanja od početnika do pripremanja za međunarodno priznate certifikate. Upravo u želji da polaznicima omogućimo da dobiju međunarodnu potvrdu znanja, Littera je postala ovlašteni ispitni centar za AQA međunarodne ispite iz engleskog jezika, priznate od britanske vlade. Svoje polaznike pripremamo i za druge međunarodno priznate ispite engleskog, njemačkog, talijanskog i francuskog kao općeg jezika, u suradnji sa The British Council i Goethe Institutom, te talijanskim i francuskim kulturnim centrima.

Da bismo išli ukorak sa svjetskim trendom u poduci stranih jezika, naši se predavači permanentno stručno usavršavaju u okviru Littere, kao i na raznim seminarima i predavanjima.

Naročito smo ponosni na to da naši polaznici zauzimaju visoka mjesta na županijskim i državnim natjecanjima iz stranih jezika, kao i na ispitima za međunarodne certifikate.

U proteklim godinama razvili smo suradnju s osnovnim školama i vrtićima u Samoboru i Svetoj Nedjelji. Organiziramo nastavu u prostorima vrtića i škola u vrijeme njihovog boravka u tim ustanovama. Naši programi verificirani su pri Ministarstvu prosvjete i športa:

 • program za predškolce English Drama Group
 • program izborne nastave za osnovnu školu
 • u dogovoru sa školom, ocjene se upisuju u imenik.

I ne samo to. Da bi svojim polaznicima i ostalim zainteresiranima približili strani jezik kroz pisanu riječ, u Littera Bookshop-u nudimo različita strana i domaća izdanja od udžbenika, rječnika, časopisa, pa do beletristike.

U našem Prevodilačkom uredu prevodimo opće i stručne tekstove.

Ako se još uvijek pitate Zašto baš Littera?, nudimo Vam nekoliko mogućih odgovora:

 • suvremeni nastavni programi, uz primjenu najnovijih didaktičko-metodičkih spoznaja
 • kontinuitet poduke stranih jezika od predškolskih tečajeva do priprema za međunarodne certifikate
 • Litterini polaznici zauzimaju visoka mjesta na županijskim i državnim natjecanjima iz stranih jezika
 • vrlo visok postotak prolaza na međunarodnim ispitima
 • Littera je ovlašteni ispitni centar za AQA međunarodne ispite iz engleskog jezika
 • Littera je verificirana od Ministarstva prosvjete i športa za izvođenje predškolskog programa English Drama Group, kao i za izvođenje izborne nastave u osnovnim školama (upis ocjena u knjižice)
 • Litterini se predavači stručno usavršavaju na raznim seminarima i predavanjima
 • Posljednje, ali ne manje važno: nama je stalo da budete zadovoljni stečenim znanjem i našim međusobnim odnosom.