Poslovna akademija Rijeka

Kategorije
Kontakt podaci
P.A.R. d.o.o.
Školjić 9
51000 Rijeka
Tel: 051/327-037
Fax: 051/327-305
Poslovna akademija Rijeka, P.A.R. d.o.o., Školjić 9, 51000 Rijeka osnovana je kao tvrtka za obavljanje djelatnosti suradnje i zastupanja znanstvenim ustanovama u cilju promicanja njihovih projekata te organiziranje stručnih seminara, tečajeva i predavanja u vezi s poslovanjem i upravljanjem.

Poslovna akademija Rijeka u suradnji s Akademijom Heidelberg i BA Nordhessen GmbH, pokrenula je prvi međunarodni stručni trogodišnji studij u Rijeci, iz područja poslovne ekonomije: smjer bankarstvo i osiguranje, te smjer logistički menadžment. Studenti dobivaju priliku studirati na međunarodnom fakultetu u skladu s Bolonjskom deklaracijom.

F+U GmbH - Akademija Heidelberg, jedna je od najvećih privatnih njemačkih obrazovnih ustanova. Akademija za obrazovanje osnovana je 1980. godine u Heidelbergu i nudi preko 300 vrsta edukacija na području obrazovanja, usavršavanja i dalje izobrazbe. Od 1999. godine certifikat DIN EN ISO 9001 za europsku kvalitetu edukacije jamči visoku kvalitetu ovog obrazovanja. U Njemačkoj, Španjolskoj, Litvi, Kini i Austriji zaposleno je preko 1500 profesora, a u edukacijske programe dnevno je uključeno preko 7000 polaznika. BA Nordhessen GmbH jedna je od visokoškolskih ustanova uključenih u ovu grupaciju škola, sveučilišta i akademija. U Hrvatskoj od 2005. godine organizira stručne studije za hrvatske studente u Zagrebu (smjer: logistika i turistički menadžment) i Varaždinu (smjer: tehničke i industrijske logistike).

Od školske godine 2007/08. u Rijeci, u zgradi Narodnog Sveučilišta, krenula je prva generacija studenata smjera bankarstvo i osiguranje, te druga generacija smjera logističkog menadžmenta. Riječ je o jedinstvenom dualnom studiju, prvom takve vrste u Hrvatskoj, a u gradu Rijeci o prvom međunarodnom studiju. Od školske godine 2008/09. u sklopu projekta WIFI Sportska akademija otvara se studijska grupa za edukaciji sportaša na Poslovnoj Akademiji Rijeka. Posebna studijska grupa spoortaša imat će nastavu vremenski prilagođenu njihovim treninzima, te će svaki student dobiti mentora koji će ga pratiti tijekom njegovog školovanja. Na taj način će se studentima-sportašima dati mogućnost da uz aktivno bavljenje sportom i napredak u sportskoj karijeri, paralelno napreduju stječući nova znanja i zvanja koja će im omogućiti sigurniju budućnost.

Kao tvrtka za cjeloživotno obrazovanje nudimo čitav niz seminara i programa. Nudimo seminare različitih tematika (Menadžment, Prodaja, Marketing, Vođenje, Odnosi s javnošću, Financije, Logistika, Nabava, Proizvodnja, Stvaranje i upravljanje Europskim projektima).

VIZIJA

Vizija Poslovne akademije Rijeka je ustrojiti stabilan stručni studij prema Bolonjskoj deklaraciji uz stalno praćenje, primjenu i ugrađivanje znanstvenih i stručnih spoznaja, ostvarenje koncepta cjeloživotnog obrazovanja te produbljivanje i održavanje nedjeljive veze znanosti i gospodarstva.

ČLANSTVO

Poslovna akademija Rijeka ima članstvo u ovim strukovnim udruženjima:

 • Hrvatska udruga za cjeloživotno učenje (Croatian LifeLong Learning Association)
 • Zajednica za razvoj ljudskih potencijala pri Hrvatskoj gospodarskoj komori

Prednosti studiranja na Poslovnoj Akademiji Rijeka

 • inovativni model dualnog obrazovanja koji u Njemačkoj i Austriji već više od 40 godina uživa veliku podršku gospodarskog sektora te je u skladu s njim i razvijen
 • uska suradnja visoke poslovne škole i partnerskih poduzeća
 • podučavanje u malim studijskim i radnim grupama
 • visok stupanj stručnosti predavača koji dolaze iz gospodarstva te upotreba moderne opreme koja jamči visoku efikasnost učenja
 • izbjegavanje šoka pri uhodavanju i uklapanju u poslovno okruženje, diplomirani mladi ljudi odmah preuzimaju stručne i rukovodeće poslove

Ostale djelatnosti akademije

 • organiziranje stručnih seminara, tečajeva, predavanja, kongresa, savjetovanja, priredbi i konferencija u vezi s poslovanjem i upravljanjem
 • suradnja sa znanstvenim ustanovama u cilju promicanja njihovih projekata i dostignuća
 • djelatnost organiziranja sajmova, izložaba, kongresa i koncerata
 • istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja
 • savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem
 • savjetovanje kod poboljšanja poslovnih procesa i organizacijske strukture poduzeća
 • izdavaštvo