Pučko otvoreno učilište Novska

Pučko otvoreno učilište Novska jedno je od najstarijih učilišta u RH osnovano 1964. g. Osnivač našeg učilišta je Grad Novska.

Trenutno se učilište bavi prikazivanjem filmova u novoobnovljenom kinu, organiziranjem kazališnih gostovanja, pripremom i organizacijom kulturno športskih manifestacija u Gradu Novska, te naravno obrazovanjem odraslih.

Kroz obrazovanje odraslih od 2003. g. u prosjeku godišnje prođe oko 200 polaznika za različite programe (srednja škola III i IV stupanj, informatika, strani jezici, poljoprivredni program, rukovatelji građevinskim strojevima, knjigovođe…) svi ovi programi su verificirani od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te se kao takvi upisuju u radnu knjižicu.

Nadam se da smo našim radom omogućili ne samo stanovnicima našeg grada nego i stanovnicima šire regije kvalitetno i jeftinije obrazovanje. Imamo i dosta povratnih informacija kako su navedeni programi pomogli u zapošljavanju i upisivanju na visokoškolske programe.

Grad Novska podržava sve naše programe, jedini je grad u RH koji je svim svojim nezaposlenim građanima 2008. god ponudio završetak srednje škole i jedan oblik usavršavanja čiji je trošak u potpunosti snosio.

Nadamo se da smo našim radom doprinijeli kvaliteti života u našoj sredini.