Škola jedrenja Ultra

Kategorije
Kontakt podaci
Ultra-Sailing d.o.o
Stari Grad
21450 Hvar
Uvala baluni bb
21000 Split
Tel: 021/398-980
Fax: 021/398-983
Škola jedrenja ULTRA osnovana je u jesen 1995. godine u Splitu i nastala je zahvaljujući ideji nekoliko hrvatskih reprezentativaca u olimpijskom jedrenju i iskustvima sličnih škola u brojnim zemljama u kojima su se natjecali.

Škola jedrenja ima centralni ured u Splitu i Zagrebu, dok je baza škole smještena u Starom Gradu na otoku Hvaru, gdje imamo vlastite prostore i vezove, te organizirani polupansion polaznika koji, naravno, ulazi u cijenu škole jedrenja.

Škola jedrenja ULTRA u programu svojih stupnjeva teoretski i praktično priprema polaznike za polaganje ispita VODITELJA BRODICE i po potrebi organizira polaganja pri Lučkoj kapetaniji Split.

Osnivač i glavna pokretnica škole jedrenja je Emil Tomašević, predavač na Pomorskom fakultetu, hrvatski reprezentativac u najačoj olimpijskoj pojedinačnoj klasi Finn, autor priručnika "Mornarske vještine" sa više od 20000 nautičkih milja u jedrenju.
Škola jedrenja Ultra ima kvalitetan kadar. Voditelj poslovanja škole je Irina Matošević, prof. kineziologije, državna prvakinja u klasi Krstaš i dugogodišnja skiperica.

Škola surađuje i sa drugim poznatim hrvatskim jedriličarima kao što su Petra Kliba-Schmidt, Karlo Kuret te Goran i Ivan Ivanković.

Škola jedrenja Ultra zasnovana je i na vlastitom priručniku, koji je također izašao i u izdanju knjige Emila Tomaševića „Mornarske vještine“, te sadrži sve informacije i na jedostavan i lako razumljiv jezik usvojiti ćete teoriju Ultra škole jedrenja.

Osnovni tečaj škole jedrenja se vrši na Beneteau First Class 7500, a to je 7,5-metarska tehnički jednostavna jedrilica, vrlo lako upravljiva i osjetljiva na svaki pokret kormila, što Vam pomaže dok jedrite kako biste znali u svakom trenutku radite li ispravno i što je potrebno korigirati.

Napredni tečaj, gdje na se na krstašima upoznavate sa jedrenjem sa genakerom, naprednim trimom jedara, sve što Vam treba za iskorištavanje vjetra do maksimuma kako biste ostvarili jedrenje „punim jedrima“.

Obiteljski tečajevi, za druženje uz jedrenje sa Vašom obitelji, manje su intenzivni od osnovnog tečaja, no opet ne zaostaju u teoretskom objašnjenju.

Navigacijski tečaj kao kruna i zaokružena cjelina u kojoj stječete iskustvo mora jedreći 7 dana i život na jedrilici poprima potpuno novu dimenziju. Noćna navigacija, jedrenje u svim uvjetima, kuhanje na brodu, sigurnost plovidbe, uplovljavanje i isplovljavanje, sidrenje, sve što Vam treba za buduće samostalno jedrenje i krstarenje.

Tečajevi za one koji traže nešto više ostaju Regatni, Pustolovni (Malta), gdje u regatnom sudjelujete sa najboljim jedriličarima kao članovi posade na atraktivnim regatama poput Komiške, Hvarske, Mrduje, Viške, Barcolana, Božićna, i dr.

Škola jedrenja Ultra omogućiti će Vam da samostalno zaplovite nakon odrađenih tečajeva i zaista postanete moreplovci koji poštuju zakone mora, a kroz tečajeve ćete imati priliku upoznati osobe sličnih razmišljanja o jedrenju kao i Vaša i skupiti možda vlastitu posadu s kojom ćete jedriti.

Škola jedrenja Ultra Vas poziva da nam se pridružite kroz jedan od tečajeva koji vas najviše zanimaju i odgovaraju Vašem iskustvu mora, a vjerujemo da ćemo zajedno ostvariti zadani cilj i da ćete otići sa odabranog tečaja bogatiji u znanju o jedrenju te da ćemo se sresti ponovo.