Tuborg Green DJ akademija

Kategorije
Kontakt podaci
Tuborg Green DJ akademija
Vukovarska 284
10000 Zagreb
Tel: 01/2010-334, 091/5190-675
Vicka Gecana 5
10000 Zagreb
Tel: 01/2010-334, 091/5190-675
Tuborg Green DJ akademiju pokrenuo je Radio Deejay, kao prvi i jedinstveni pristup educiranju mladih DJ glazbenika u Hrvatskoj. Projekt je osmislio i pokrenuo Josip Ćurković, osnivač Radio Deejeya, iza kojega se krije višegodišnje radijsko i DJ iskustvo.

Akademija je zamišljena kao edukacija i upućivanje u glazbu svih koje interesira takav vid komunikacije u današnjoj tehnološkoj civilizaciji. Krovna glazbena institucija, Hrvatska glazbena unija, daje strukovno pokroviteljstvo Akademiji što je od velike važnosti za napredak cijelog projekta.

Po završetku Akademije svi polaznici s dobivenom diplomom mogu se učlaniti u HGU, kao pridruženi članovi, do ispunjavanja uvjeta za redovno članstvo. Prepoznavši značaj ove Akademije,nadalje, Technics i Panasonic Hrvatska poduprli su projekt donacijama vrhunskog tehnološkog instrumentarija koji omogućava polaznicima najsuvremeniju naobrazbu.

Prva generacija školovanih DJ-a iznjedrila se u proljetnom turnusu 2005. godine. Tijekom ljeta organizirana je velika Tuborg Green DJ Academy turneja za najdarovitije polaznike spomenutog tečaja koji su nastupili diljem Hrvatske, promovirajući na taj način osim Akademije i Hrvatsku u turističkim okvirima.

Druga generacija broji još još više kandidata. Nastavni program obuhvaćao je 30 radnih sati raspoređenih u 8 tjedana, a predavači su renomirani hrvatski DJ-i u svjetskim okvirima.

Treća generacija doživjela je promjene na bolje i tečaj se osim u Zagrebu održavo i u Osijeku. Nastavni plan za Zagreb je obogačen je za dodatnih 30, i sveukupno iznosi 60 sati.Tečaj je podijeljen na proljetni i jesenski.