Veleučilišta Velika Gorica

Kategorije
Kontakt podaci
Veleučilišta Velika Gorica
Zagrebačka cesta 5
10410 Velika Gorica
Tel: 01/6222-501
Fax: 01/7897-645
Ova visokoobrazovna ustanova provodi pet stručnih studija čiji se nastavni programi realiziraju uz pomoć suvremenih tehnologija koje se konstantno nadopunjavaju, obnavljaju te omogućavaju svojim polaznicima lakši prijenos znanja koje će im, izlaskom na tržište rada, osigurati zapošljavanje i napredovanje u poslu, odnosno egzistenciju u nekoj od današnjih suvremenih organizacija.

Osnovni razlog za pokretanje Veleučilišta Velika Gorica bila je potreba da se s novim studijskim programima doprinese općem razvoju sustava obrazovanja te time osigura dovoljna količina i kvaliteta visokoobrazovanog kadra.

Potrebu za obrazovanjem određenih kadrova pokazuje konstantna analiza tržišta ljudskih potencijala gdje je ustanovljen nedostatak stručnjaka pojedinih struka zbog čega se na Veleučilištu Velika Gorica provode studiji koji se pojavljuju po prvi puta u obrazovnom procesu ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu.

Upravo nedostatak određenih struka, potvrđuje i činjenica da je u samo tri godine svoga postojanja, Veleučilište Velika Gorica postalo peta visokoškolska ustanova takvoga tipa u Hrvatskoj po broju upisanih studenata. Trenutno je na Veleučilištu Velika Gorica upisano preko 920 redovitih i izvanrednih studenata.