Učilište za popularnu i jazz glazbu

Kategorije
Kontakt podaci
Učilište za popularnu i jazz glazbu
Park Ribnjak 1
10000 Zagreb
Tel: 01/4818-592, 098/312-344
Fax: 01/4852-632
Učilište za popularnu i jazz glazbu je neprofitna ustanova koje je osnivač i vlasnik Ladislav Račić, prof., i registrirana je za obavljanje djelatnosti osnovne glazbene škole, srednje glazbene škole, glazbenih tečajeva, organiziranja glazbenih priredbi i dr.

Ministarstvo prosvjete i športa odobrilo je 2003. godine početak rada Srednje škole za popularnu i jazz glazbu za mladež i odrasle, a 2007. godine i početak rada Osnovne glazbene škole za popularnu i jazz glazbu.

Učilište ostvaruje obrazovne programe u suradnji sa Centrom mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1, ustanovom u čijem su okrilju nastali poznati zborovi Zvjezdice i Klinci s Ribnjaka. Treba istaknuti da za razliku od drugih brojnih privatnih glazbenih tečajeva i škola, u Učilištu je zaposleno osam djelatnika i dvadesetak honorarnih suradnika.

U povodu 15 godina rada Hrvatska glazbena unija nagrađuje Rock akademiju za glazbeno-obrazovni program popularne i jazz glazbe. Od samog osnutka 1992. godine Rock akademija i njezin osnivač, Ladislav Račić, uporno pokazuju javnosti i predstavnicima struke da stilovi popularne glazbe i njezini izvođači zaslužuju respekt poput tzv. umjetničke glazbe. Već sama inauguracija osnovne i srednje škole za popularnu i jazz glazbu dovoljno govore o tome.

Učilište za popularnu i jazz glazbu je član međunarodne udruge jazz škola pod nazivom
International Association of Schools of Jazz (IASJ), www.iasj.com