CARNet pokrenuo ICT Edu

CARNet je pokrenuo novi projekt pod nazivom Informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju - ICT Edu. Projekt se odvija u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Cilj je projekta upoznati sve učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj s brojnim sadržajima i uslugama koje im pruža MZOŠ i CARNet, te ih o nekim sadržajima detaljnije educirati. Kako je ciljana skupina prilično brojna (oko 74.000 učitelja i nastavnika), projekt je potrebno pažljivo osmisliti vodeći brigu o dosadašnjoj mreži na kojoj se temelji njihova edukacija.

Projekt će se odvijati u nekoliko faza s kojima se planira obuhvatiti cijela ciljana skupina. U prvoj fazi planira se upoznavanje svih predmetnih savjetnika i viših savjetnika AZOO, kao nositelja sustavne edukacije učitelja i nastavnika, s temama i sadržajima s kojima će biti upoznati učitelji i nastavnici.

U sljedećim fazama projekta, preko edukacije županijskih koordinatora edukatora, planira se edukacija edukatora, koji će onda krajnju edukaciju učitelja i nastavnika, održavati na skupovima predmetnih Županijskih stručnih vijeća. Iz predočenoga se jasno vidi da se u ovom projektu očekuje manje ili veće uključivanje dosta subjekata iz našeg obrazovnog sustava, od savjetnika, preko edukatora i voditelja Županijskih stručnih vijeća do ravnatelja, učitelja i nastavnika u školama.

Sadržaji koji će biti obuhvaćeni ovom edukacijom su:

  • [email protected] elektronički identitet
  • Sigurnost na Internetu
  • Komunikacija elektroničkom poštom
  • Portal za škole
  • Učilica
  • Nacionalni portal za učenje na daljinu Nikola Tesla
  • Iskustva primjene digitalnih nastavnih materijala u školama
  • Interaktivna ploča za interaktivno učenje
  • Web kolaboracijski alat Adobe Connect Pro

Planirani termin završetka provedbe svih faza ovog projekta je prosinac 2011. godine, do kada bi trebala završiti i planirana dva ciklusa edukacije učitelja i nastavnika o navedenim sadržajima.

Edukacija i savjetovanje trebalo bi biti prisutno i važno svima onima koji uvijek žele biti korak ispred konkurencije. Cilj nam je klijenta uvesti u svijet ICT-a te unaprijediti i usavršiti njegovo poslovanje na internetu.

Uslugama savjetovanja nastojimo pomoći u izradi najboljeg koncepta za web projekt i pomoći oko informatičke edukacije.

Pregled seminara:

- Online oglašavanje
- Online media planiranje
- Internet (online) prodaja
- SEO edukacija