Posao.hr educirao početnike u poduzetništvu u sklopu projekta Siguran start

Više od 20 hrvatskih tvrtki prijavilo se za sudjelovanje na besplatnoj edukaciji u sklopu projekta Siguran start, osmišljenog za novoosnovane tvrtke s ciljem dobivanja osnovnih znanja za razvoj i unapređenja vlastitog poslovanja.

Posao.hr, jedan od vodećih portala za zapošljavanje u Hrvatskoj, održao je u Zagrebu prvu specijalističku edukaciju takve vrste za novoosnovane tvrtke. Projekt specijalističke edukacije portal posao.hr osmislio je prema vlastitom modelu kako bi tvrtkama u osnutku pružio pristup poslovnim informacijama i uslugama koje će im pružiti neophodna znanja za uspješno pokretanje vlastitog poslovanja. Projekt je organiziran uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo.

Za korištenje usluga projekta Siguran start, koji je predstavljen u veljači ove godine, do sada se prijavilo više od 90 tvrtki iz čitave Hrvatske. Edukacija je osmišljena kako bi se kroz jednodnevne radionice polaznike upoznalo s osnovama poslovanja i unapređenja vlastite djelatnosti.

Direktor portala posao.hr, Saša Jurković naglasio je kako su u radu s poduzetnicima uočili potrebu obrazovanja početnika koji su tek osnovali svoje tvrtke te dodao: "Krajnji cilj projekta Siguran start je osposobljavanje polaznika za brzo savladavanje svih prepreka pri osnivanju vlastite tvrtke kako bi se mogli suočiti sa svim izazovima u svom svakodnevnom radu. Program obrazovanja sastavljen je prema potrebama naših polaznika i na osnovi stvarnih primjera."

Radionice će se održavati jednom mjesečno do prosinca 2009., a provode se u suradnji s tvrtkama Ramiro, Poslovna učionica, PricewaterhouseCoopers i FINA koje svoje znanje i dugogodišnje iskustvo prenose mladim poduzetnicima. Ovogodišnja, prva po redu radionica, obuhvatila je teme s područja radne, knjigovodstvene i porezne problematike, a sudionici su imali prilike usvojiti osnovna znanja o prodajnim i komunikacijskim vještinama te o upravljanju ljudskim potencijalima. Poduzetnicima su prezentirani proizvodi FINE za elektroničko poslovanje i poslovno informiranja kao i poticajna sredstva za mlade poduzetnike u sklopu HAMAG-ovog projekta Poduzetništvo mladih, početnika i osoba s invaliditetom.

Vjeko Peretić, jedan od polaznika edukacije, izjavio je kako se edukacija pokazala odličnim mjestom za usvajanje novih znanja, razmjenu iskustava i stvaranje poslovnih kontakata. Peretić je naglasio: "Vjerujem kako će nam sudjelovanje u projektu Siguran start pomoći u lakšem snalaženju sa svim tehničkim problemima i izazovima s kojima se suočavamo kao tek osnovana tvrtka, čije poslovanje želimo što prije unaprijediti i dovesti na željenu razinu."

Poduzetnici će, između ostalog, imati priliku dodatno se informatički obrazovati i usavršiti svoje znanje stranih jezika, koristiti usluge posredovanja pri zapošljavanju i privremenog zapošljavanja, unajmiti vozila za poslovne svrhe po posebnim uvjetima i povoljnije nabaviti informatičku opremu za svoj poslovni prostor. Korisnicima projekta bit će olakšana i potraga za zaposlenicima. Tako će svaka novoosnovana tvrtka dobiti pet besplatnih oglasa za radna mjesta i pristup bazi životopisa tijekom godine dana.

Edukacija i savjetovanje trebalo bi biti prisutno i važno svima onima koji uvijek žele biti korak ispred konkurencije. Cilj nam je klijenta uvesti u svijet ICT-a te unaprijediti i usavršiti njegovo poslovanje na internetu.

Uslugama savjetovanja nastojimo pomoći u izradi najboljeg koncepta za web projekt i pomoći oko informatičke edukacije.

Pregled seminara:

- Online oglašavanje
- Online media planiranje
- Internet (online) prodaja
- SEO edukacija