Što se krije iza 'potpuno besplatno'?

Nije sve onako kao što se čini. No, ako je nešto bijelo, onda bi trebalo biti bijelo. A, ako je nešto besplatno, onda bi trebalo biti - besplatno. Može li nešto biti "besplatnije" od besplatnog? Ili, kako se to popularno kaže: potpuno besplatno?

TELE2 Akcija - Prijenos broja

Iako bi mnogi očekivali da se iza nečeg što je potpuno besplatno krije nešto što ne može biti „besplatnije“, takve stvari itekako imaju svoju cijenu. Tako barem govore iskustva. Evo ih nekoliko.

"Pošalji SMS potpuno besplatno" - na određenoj web stranici sumnjivog sadržaja ostavite svoj broj mobilnog telefona i šaljete SMS-ove kome i koliko želite. No, onda vaš broj mobitela upotrijebe tako da vam šalju poruke kojima vas navlače da putem SMS-a za "samo 9,99" igrate razne kvizove i sudjelujete u nagradnim igrama. I nije baš besplatno…

"Osvojili ste putovanje, potpuno besplatno" - vama i vašem bračnom drugu nudi se životna prilika za besplatno putovanje iz snova. Trebate se samo odazvati na večeru u lokalnom restoranu gdje ćete na kolekciju "visokokvalitetne" posteljine potrošiti petnaestak tisuća kuna, te zatim u konkurenciji dvadesetak drugih parova (koji su potrošili isto toliko) sudjelovati u nagradnom izvlačenju za potpuno besplatno putovanje iz snova. Realnost je: organizator je na prodaji posteljine zaradio 300.000 kuna, a jednom od parova "potpuno besplatno" poklonio putovanje od 10.000 kuna. Vi ste, osim toga potrošili 15.000, a za taj novac mogli ste imati daleko bolje putovanje od onog kojeg ćete tek možda osvojiti. Zgodna računica...

"Igrajte online poker, potpuno besplatno" - ovo je na samom početku zaista besplatno. No, potrebno je jako malo da se navučete. Kad dođe do toga - hop! Uplatite 100 kuna da biste igrali dalje. Pa, 100 kuna i nije mnogo, pomislite vi. Ovih 100 kuna vam omogući da igrate neko vrijeme, a zatim - hop! Nova uplata, pa još jedna i još jedna. Tako od "potpuno besplatno" dođete do "potpuni bankrot".

Naučite prepoznati zaista odlične i poštene ponude
TELE2 Mobilni internetZaista odlične ponude dolaze od odličnih kompanija. Ako daju besplatno, onda je besplatno. Za vaš novac uvijek pružaju najviše. Jedna od njih je Tele2. Na njihovim web stranicama stoje sve relevantne informacije. Uvijek iznova osmišljavaju sve kvalitetnije i povoljnije ponude. A kako biste uvijek bili kvalitetno i pravodobno informirani o takvim ponudama, Tele2 vam nudi najpovoljniji prepaid mobilni Internet u Hrvatskoj - start paket snižen i 50 posto. Cijena Internet start paketa je sa 195 kuna snižena na 145 kuna, a kupujete li ga putem web shopa cijena je još niža: 95 kuna! Ljetni paket, osim toga, mora biti lako, svima i transparentno dostupan. Potražite ga na: Tele2 web shopu, na Tele2 prodajnim mjestima, ali i u Super i Maxi Konzumu, na prodajnim mjestima Tisak, Tisak Media, iNovine, Slobodna Dalmacija te u trgovinama informatičke opreme. Jednom kad nabavite Tele2 Internet start paket, lako ćete naučiti prepoznati prave ponude i biti informirani o tome što je zaista odlično i pošteno.

Edukacija i savjetovanje trebalo bi biti prisutno i važno svima onima koji uvijek žele biti korak ispred konkurencije. Cilj nam je klijenta uvesti u svijet ICT-a te unaprijediti i usavršiti njegovo poslovanje na internetu.

Uslugama savjetovanja nastojimo pomoći u izradi najboljeg koncepta za web projekt i pomoći oko informatičke edukacije.

Pregled seminara:

- Online oglašavanje
- Online media planiranje
- Internet (online) prodaja
- SEO edukacija