Vijesti
Ukupno: 49
16.02.2009 Program Odbora sastoji se od analize online trgovine u Hrvatskoj; osmišljavanja strategije razvoja online trgovine; praćenja pravnih propisa i sudjelovanja u njihovoj izradi; poticanja dobrih običaja u poslovanju; suradnje s tijelima državne uprave i nevladinim organizacijama; uključivanja u inovativne aktivnosti; poticanja trgovačkih tvrtki na internetsku trgovinu; suradnja s europskim online asocijacijama te organiziranje seminara i ostalih stručnih skupova.
01.02.2009 IBM Hrvatska i Sveučilište u Rijeci potpisali su petogodišnji Dokument o suradnji na razvoju obrazovanja u području informacijskih znanosti i informacijske tehnologije. Ovaj projekt dio je IBM-ove Akademske inicijative te predstavlja značajan korak u unapređenju suradnje IBM-a i akademske zajednice u Hrvatskoj.
01.02.2009 U suradnji Visoke škole za primijenjeno računarstvo, Algebre i Hrvatskog društva za promicanje informatičkog obrazovanja, održana je panel rasprava o učenju korištenjem računala i pripremi digitalnih materijala za učenje.
27.01.2009 IBM svoju verziju cloud computinga donosi na sveučilišta diljem svijeta kako bi pomogli pri rješavanju "realnih problema", u što spadaju incijative u Katru, Južnoj Africi i Japanu.
23.01.2009 Adobe je predstavio eLearning Suite kao rješenje za kreiranje eLearning iskustava koja su dostupna preko Weba, na osobnim računalima, mobilnim uređajima i preko eLearning management sustava te Adobe Technical Communication Suite 2.
22.01.2009 Vlada RH usvojila je Strategija razvoja elektroničke uprave u RH za razdoblje od 2009. do 2012. godine. Riječ je o dokumentu kojim će Vlada RH postaviti temelje za izgradnju moderne, transparentne, učinkovite i racionalne državne uprave u službi građana.
21.01.2009 Kako bi pridonio većoj mobilnosti hrvatske akademske zajednice prema SAD-u, Institut za razvoj obrazovanja u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu i CampCounsellors USA organizira događanje na kojemu će biti predstavljene mogućnosti studiranja, kraćeg radnog iskustva u SAD-u te proces dobivanja potrebnih viza za SAD.
13.01.2009 Protekla je 2008. godina za ICT industriju prošla relativno turbulentno, pogotovo uzmemo li u obzir veliku ekonomsku krizu koja krakove širi i u 2009. Što se pak razvoja Interneta tiče, niti u tom pogledu nemamo pretjerano dobre vijesti.
13.01.2009 Na Grafičkom fakultetu u Zagrebu instaliran je prvi fakultetski grid čvor, u Europskoj grid mreži na Zagrebačkom sveučilištu. Nakon uspostave, intenzivno se radi na grafičkim aplikacijama.