Vijesti
Ukupno: 49
09.10.2009 U Hrvatskoj je za isplatu jedne stipendije studentu za diplomski ili doktorski studij potrebno izdvojiti državi iznos u visini još jedne stipendije na ime doprinosa, poreza i prireza.
24.08.2009 Hrvatska nezaposlenost će porasti, a standard dodatno pasti nakon kraće pauze koju je donijelo ljeto, piše novinar Reutersa u osvrtu za Washington Post.
03.08.2009 Prema istraživanju provedenom od MindTake, austrijske agencije za online istraživanja, Hrvati su generalno pesimistični po pitanju svoje financijske budućnosti, a 51 posto ispitanika misli da najgora kriza tek dolazi i priprema se za zaista teška vremena pred nama.
06.05.2009 Prvoga dana svibnja 2009. pokrenut je Životopis.hr, nova generacija tzv. job portala, kojem je cilj uspješno spajanje posloprimaca i poslodavaca na najjednostavniji mogući način. Životopis.hr ne samo da omogućuje korisnicima automatizirano traženje poslova te praćenje životopisa, već je i potpuno besplatan.
06.05.2009 IRO upozorava da besplatno visoko obrazovanje samo po sebi neće ukloniti financijske prepreke u visokom obrazovanju bez korijenite reforme sustava studentske potpore, te da ono ne može utjecati na promjenu socijalne strukture studentskog tijela bez koordiniranog djelovanja u nizu drugih područja.
27.04.2009 U sklopu 2. HR Summita, članovi HR zajednice nagradit će najuspješnijeg mendažera ljudskih potencijala. Nagrada HR menadžer godine važan je korak u promociji ljudskih resursa kao profesije, ali i kao ključnog strateškog partnera svake tvrtke.
17.04.2009 Više od 20 hrvatskih tvrtki prijavilo se za sudjelovanje na besplatnoj edukaciji u sklopu projekta Siguran start, osmišljenog za novoosnovane tvrtke s ciljem dobivanja osnovnih znanja za razvoj i unapređenja vlastitog poslovanja.
14.04.2009 Oko dvije trećine, ili oko 680 tisuća zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj je u ožujku prošle godine primilo prosječnu mjesečnu neto plaću manju od prosjeka na razini države.
31.03.2009 Online prijave za WebMarket konferenciju, prvu konferenciju o online trgovini u Hrvatskoj traju još samo 7 dana, do 6. travnja 2009. WebMarket konferencija se održava 7. i 8. travnja u konferencijskom centru hotela Aristos u organizaciji Allianz Directa.
25.02.2009 U Hrvatskoj postoji niz ozbiljnih prepreka pristupu visokom obrazovanju za osobe iz obitelji s nižim primanjima, učenike iz strukovnih škola, osobe s invaliditetom i pripadnike romske nacionalne manjine. Ovo su glavni zaključci dokumenta "Policy preporuke za povećanje jednakog pristupa visokom obrazovanju u Hrvatskoj" koji upućuju na zaključak da jednakost pristupa visokom obrazovanju nije trenutno prioritet u politikama državnih institucija i visokih učilišta u Hrvatskoj.