Voditelj ljudskih resursa

Lokacije
Poslovna izvrsnost d.o.o.
Ulica grada Mainza 21
10000 Zagreb
Tel: 01/4500-030
Fax: 01/4500-041
Strossmayerova 13/I
51000 Rijeka
Tel: 051/377-444
Fax: 051/377-445
Plaznici će kroz program dobiti jasnu ideju o tome kako bi se funkcija upravljanja ljudskim resursima trebala razvijati te koje su poteškoće i mogući rizici.

ZAŠTO ŠKOLOVANJE ZA VODITELJA LJUDSKIH RESURSA?
„Uzmite mi tvornice; spalite mi zgrade. Ali ostavite mi suradnike. I započet ću sve ispočetka...“
T.J. Watson, osnivač IBM-a

U svijetu zakona konkurentskih prednosti, osnovna snaga svake kompanije nisu ni tehnička oprema ni uređenost prostora, ni informatička oprema ni vrsta proizvoda jer sve se to može nadomjestiti, preslikati i zamijeniti. Osnovna snaga svake kompanije je – ljudski potencijal.
Dosadašnja je praksa upravljanja ljudskim resursima bila u pravilu administrativna, ali u modernim kompanijama ta se funkcija intenzivno razvija i širi svoje područje djelovanja. Proces promjena kreće se od evidentiranja zaposlenika prema razvoju ljudskog potencijala, od reaktivnog pristupa zaposlenicima do proaktivnog zadovoljavanja potreba i motiviranja ljudskih potencijala. Upravo iz tog razloga javlja se intenzivna potreba za usavršavanjem direktora ljudskih resursa – osobe koja će upravljati najvažnijom konkurentskom snagom jednog modernog poduzeća.

ŠTO SAČINJAVA OBRAZOVNI PROGRAM?
Ovaj obrazovni program ima dva osnovna područja:

  • profesionalni razvoj polaznika – upoznavanje s cjelokupnim poslovnim djelokrugom funkcije upravljanja ljudskim resursima koja u sebi sadrži osnovna područja rada: razvoj organizacije, planiranje i razvoj ljudskih resursa, plaćanje i nagrađivanje rada te pravnu osnovu. Polaznici će imati priliku upoznati se s načinima funkcioniranja nekih od najboljih takvih sustava u Hrvatskoj;
  • osobni razvoj polaznika - razvoj osobnih rukovodećih kompetencija polaznika, odnosno razvoj znanja i vještina važnih za rukovodeći posao direktora ljudskih potencijala. U sklopu ovog dijela programa polaznici će imati priliku razvijati posebne rukovodeće vještine prijeko potrebne za osobnu izvrsnost.
    Vjerujemo da će takav obrazovni program pomoći polaznicima da postanu uspješni voditelji ljudskih resursa – radnog mjesta vrlo osjetljivog u svakoj kompaniji upravo stoga što se pretežito bavi najdragocjenijim kapitalom kompanije – ljudskim kapitalom.

KAKO ĆE SE ODVIJATI OBRAZOVNI PROGRAM?
Obrazovni program će realizirati poznata imena iz akademskih krugova i organizacijske prakse. Na taj će način polaznici dobiti najbolji uvid u prijeko potrebne teoretske okvire kojih se svaka praksa treba pridržavati. Uz to, nastava će im omogućiti dragocjene trenutke diskusije s predstavnicima modernih i visoko razvijenih organizacijskih praksi upravo s tog područja, odnosno predstavnicima poznatih hrvatskih kompanija i njihovih funkcija upravljanja ljudskim resursima. Polaznici će kroz program dobiti jasnu ideju o tome kako bi se funkcija upravljanja ljudskim resursima trebala razvijati te koje su poteškoće i mogući rizici.

REZULTAT OBRAZOVANJA
Nakon završenog programa, polaznici će imati visoka konkurentska osobna znanja i vještine, kao i profesionalnu širinu potrebnu za tu funkciju, relativno mladu u hrvatskim kompanijama. S jasnom idejom i vizijom o smjeru razvijanja funkcija upravljanja i razvoja ljudskih resursa, polaznici će imati konkurentsku prednost u situacijama profesionalne selekcije i zapošljavanja. S druge strane, bez obzira na to na kojem se rukovodećem mjestu polaznik nađe, ključne rukovodeće kompetencije – znanja i vještine – bit će mu iznimno korisne jer je riječ o univerzalnim kompetencijama koje jamče uspješnost u rukovodećoj (menadžerskoj) praksi bilo gdje i na bilo kojem radnom mjestu.

STRUKTURA KOLEGIJA

Uvod u poslovnu strategiju
Dražen Lulić

Uvod u ljudske resurse
Igor Kovač

Procjena potencijala

Upravljanje radnom učinkovitosti
Branko Kučan

Motivacija i nagrađivanje
Dijana Klekar

Razvoj djelatnika
Branko Kučan
Igor Kovač

Organizacijska klima i kultura
Igor Kovač
Branko Kučan

Radno pravo
Dijana Klekar

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: da
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne