Voditelj hotela

Lokacije
Poslovna izvrsnost d.o.o.
Ulica grada Mainza 21
10000 Zagreb
Tel: 01/4500-030
Fax: 01/4500-041
Strossmayerova 13/I
51000 Rijeka
Tel: 051/377-444
Fax: 051/377-445
Polaznici će po završetku programa unaprijediti ne samo znanja i vještine, već i ojačati svoju vodstvenu i stratešku stručnost te biti spremniji preuzeti poslovnu inicijativu kao sadašnji i budući menadžeri.

VODITELJ PROGRAMA: Srećko Sulić

ZAŠTO ŠKOLOVANJE ZA VODITELJA HOTELA?
Mijenjanjem standarda i navika ljudi mijenjaju se i njihove potrebe za uslugama, odnosno za turističkim proizvodom. Ono što je nekad bilo dovoljno prosječnom gostu danas bi uzrokovalo stagnaciju razvoja organizacije i samim tim njenu propast, tj. stečaj. Potrebe gosta nalaze se u sferi dijalektike, odnosno stalnog mijenjanja, tako da putem analize tržišta turistička organizacija mora pratiti tržišna kretanja na području turizma i držati korak sa svjetskim trendovima i potrebama korisnika usluga. Mijenjaju se ne samo standardi opremanja hotela nego i kvaliteta usluge. Društvo isto tako vidi u turizmu značajnu granu
gospodarstva pred kojom se pružaju velike mogućnosti, ne samo izravne zarade, već i razvoja pojedinih regija. Iz navedenog razloga bitno je pravilno pozicionirati turističku uslugu kao proizvod na tržištu. Prilikom sadržajnih dopuna ili izmjena proizvoda dolazi do procesa repozicioniranja proizvoda, čiji su razlozi obično težnja organizacije za ulaganjem u unosnije i alternativne sadržaje, neučinkovitost dotadašnje strategije pozicioniranja, prilagođavanje tehnološkim promjenama te veća orijentiranost na kupca i veće prilagođavanje konkurenciji. U novije vrijeme odgovornost menadžmenta za poslovanje poduzeća sve više raste te im nameće stalno nove obaveze. Naime, na jednoj strani dolazi do globalizacije tržišta, konkurencije i cijena, dok na drugoj strani dolazi do stalne potrebe gostiju da mijenjaju i pronalaze nove krajeve, kulture, običaje i slično.
Osim obaveza koje je menadžment i do sada imao, poput organizacije rada, kratkoročnog i dugoročnog planiranja, stvaranja kadrova, kontrole te pružanja tržišno konkurentnog proizvoda, danas mu se nameće otkrivanje novih mogućnosti kvalitetnijeg pružanja usluga, što bi značilo da gost uvijek dobije više od onoga što je očekivao.

ŠTO VODITELJI HOTELA TREBAJU ZNATI?
Program polaznicima nudi teorijski i praktični sadržaj kojim će unaprijediti liderske, strateške i opće poslovne vještine. Nadograđivanjem postojećih vještina polaznici će biti u stanju preuzeti snažniju poslovnu inicijativu vodeći računa i o kalkuliranom riziku, što je jako važno za sva tranzicijska tržišta. Mudrim upravljanjem ljudskim i materijalnim resursima, vodeći računa o segmentiranju proizvoda te pozicioniranju istog, hotelski direktor će ojačati konkurentnost vlastitog proizvoda i usluga. Ovaj program usavršavanja vodi brigu i o praktičnim aspektima hotelskog menadžmenta koji se ne stječu samo teorijskim obrazovanjem već i praksom, iskustvom te praćenjem suvremenih razvojnih trendova. Stoga će zaposlenici bolje upoznati zakonitosti vođenja, specifike kvalitete kao kategorije prepoznatljivosti, važnosti investiranja te razvoja vlastitog proizvoda, primijeniti provjerenu poslovnu etiku, prepoznati važnost IT tehnologije te ovladati metodama uspješne komunikacije. Stečena znanja vrednovat će se na završnom ispitu.

TKO ĆE IH NAUČITI?
Znanja i vještine će polaznicima programa usavršavanja prenijeti stručnjaci, poznavatelji suvremene teorije i prakse, koji su svoja znanja i iskustvo stekli na domaćem i inozemnom tržištu te su i sami vodili hotele velikih hotelskih lanaca i korporacija. Predavači će nastojati prenijeti vlastito znanje i iskustvo te programski sadržaj učiniti što prihvatljivijim polaznicima kako bi napredovali u stvarnom poslovnom smislu. Ovaj je program usavršavanja oblikovan s namjerom da se polaznike potakne na strateško i proaktivno djelovanje. Program se temelji na predavanjima i vježbama koje će polaznicima omogućiti da teoriju približe svojoj stvarnoj poslovnoj okolini.

ŠTO POSLIJE SVEGA?
Polaznici će po završetku programa unaprijediti ne samo znanja i vještine, već i ojačati svoju vodstvenu i stratešku stručnost te biti spremniji preuzeti poslovnu inicijativu kao sadašnji i budući menadžeri. Nova ulaganja na hrvatskom tržištu otvaraju poslove na području vođenja hotela samo onima koji poslovno napreduju i trajno se usavršavaju. Ovaj program nudi prednost koja im omogućuje bolje poslovanje i napredovanje na radnom mjestu.

STRUKTURA KOLEGIJA

 

Hotelska industrija i trendovi
Srećko Sulić
Amelija Tomašević
Zdenko Posavec
Ivan Liović
Mario Vešligaj
Martina Šicl

Pravni okvir za hotelijerstvo; kategorizacija
Duško Stić
Zdenko Posavec
Ivan Liović
Mario Vešligaj
Martina Šicl

Organizacija rada hotela
Srećko Sulić
Duško Stić
Marko Kukanja
Zdenko Posavec
Ivan Liović
Mario Vešligaj
Martina Šicl

Prodaja i marketing
Srećko Sulić
Žarko Vorkapić
Zdenko Posavec
Ivan Liović
Mario Vešligaj
Martina Šicl

Yield management
Srećko Sulić
Zdenko Posavec
Ivan Liović
Mario Vešligaj
Martina Šicl

Uniform system of Accounts
Srećko Sulić
Duško Stić
Zdenko Posavec
Ivan Liović
Mario Vešligaj
Martina Šicl

HR Management
Srećko Sulić
Branimir Blajić
Zdenko Posavec
Ivan Liović
Mario Vešligaj
Martina Šicl

Soft skills za industriju
Srećko Sulić
Žarko Vorkapić
Ivica Kocman
Zdenko Posavec
Ivan Liović
Mario Vešligaj
Martina Šicl

Izrada poslovnog plana
Srećko Sulić
Žarko Vorkapić
Zdenko Posavec
Ivan Liović
Mario Vešligaj
Martina Šicl

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: da
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne