Trener poslovnih edukacija (Train the Trainer)

Lokacije
Poslovna izvrsnost d.o.o.
Ulica grada Mainza 21
10000 Zagreb
Tel: 01/4500-030
Fax: 01/4500-041
Strossmayerova 13/I
51000 Rijeka
Tel: 051/377-444
Fax: 051/377-445
Nakon završenog programa polaznici će po prvi put na hrvatskom tržištu imati znanja i vještine iz specifičnog područja trenerstva i poučavanja odraslih kad su u pitanju poslovne i osobne vještine.

VODITELJ PROGRAMA: Tijana Emling

ZAŠTO ŠKOLOVANJE ZA TRENERA?
Uspjeh i profitabilnost poduzeća, ali i neprofitnih organizacija sve će više ovisiti o najboljoj mogućoj uporabi ljudskog kapitala i sposobnosti učenja – odlučujuće pitanje bit će koliko dobro se znanje, umijeće i angažman zaposlenika uspijevaju mobilizirati za uspjeh organizacije te koliko se uspijeva „probuditi“ spremnost na sudjelovanje i sukreiranje promjena? U ovakvom scenariju se vrlo jasno očituje potreba za kvalifikacijama, obrazovanjem i daljnjom edukacijom u svim područjima motivacije i vođenja, komunikacijskih sposobnosti, snalaženja s konfliktima, sposobnostima timskog rada i tako dalje. U Hrvatskoj se gotovo svatko može nazivati trenerom. Trenerska djelatnost, na žalost, do sada nije jasno definirana zakonskim regulativama niti precizirana standardima kvalifikacija, kompetencija i odgovornosti. Ozbiljnost i prihvaćenost trenerske djelatnosti ovisit će o tome koliko uspješno se ti standardi budu razvijali i etablirali, a ovaj program Train the Trainer nudi profesionalnu, visokokvalitetnu i dugoročnu edukaciju povezanu s kvalifikacijama na instrumentalnim, teorijskim i društvenim kompetencijama.

ŠTO TRENERI TREBAJU ZNATI?
Jednogodišnji program Train the Trainer se u postavkama ciljeva, koncepciji i filozofiji oslanja na tendencije razumijevanja grupnih procesa, pružanja uvida u mogućnosti djelovanja i promjena, rješavanje unutarorganizacijskih konflikata, snalaženje s otporom prema inovacijama i promjenama, a sve to kroz sveobuhvatnu i ka praksi orijentiranu edukaciju trenera čiji je zadatak razinu znanja u organizaciji podići na najvišu moguću razinu.

TKO ĆE IH NAUČITI?
Svoja iznimno specifična znanja o ovoj sve traženijoj vještini polaznicima će prenositi iskusni profesionalci, treneri s dugogodišnjim iskustvom u daljnjoj edukaciji i podučavanju odraslih. Riječ je o cijenjenim trenerima koji su educirali zaposlenike mnogih nacionalnih i internacionalnih tvrtki, a kojima je cilj aktivno prenijeti zahtjevnu vještinu za buduću dobrobit samog polaznika, a pogotovo njegove tvrtke. Edukatori na ovom programu su ljudi iz prakse koji svoje ogromno znanje i vještine s ogromnim entuzijazmom prenose svojim polaznicima.

ŠTO POSLIJE SVEGA?
Nakon završenog programa polaznici će po prvi put na hrvatskom tržištu imati znanja i vještine iz specifičnog područja trenerstva i poučavanja odraslih kad su u pitanju poslovne i osobne vještine. Polaznici će imati jasnu viziju zahtjeva koji se postavljaju pred trenera, svih čimbenika koji imaju utjecaj na rad trenera te će na taj način biti u stanju provoditi sadržajne, zanimljive i motivirajuće treninge, a sve u svrhu poslovnog razvoja zaposlenika, tvrtke te na kraju i samog klijenta. S druge strane, bez obzira radili oni kao samostalni ili korporativni treneri, savladat će vještine analize potreba, pripreme sadržaja, organizacije i provođenja različitih oblika edukacijskih modula koristeći najmodernije tehnike prenošenja znanja poput instrukcijskih igara i vježbi, simulacija, studija slučaja, igara uloga, moderacije, facilitacije i razvoja povratne informacije.

 

STRUKTURA KOLEGIJA

Analiza potreba i povrata na investicije
Neda Kovačić, mr.pharm.
Adrijana Strnad

Uvod u komunikaciju
Tijana Emling
Jelena Vrsaljko
Adrijana Strnad

Uvod u prezentaciju, struktura i vizualizacija
Tijana Emling
Adrijana Strnad

Psihologija i sociologija treninga učenja
Adrijana Strnad
Jelena Vrsaljko
Dragana Mladenović

Coaching, medijacija, upravljanje konfliktima
Marija Antolin
Adrijana Strnad

Modeli vođenja
Adrijana Strnad
Jelena Vrsaljko
Dragana Mladenović

Grupna dinamika: moderacija, facilitacija, uloga vježbi i igara na treningu
Tijana Emling
Neda Kovačić
Vesna Ceraj
Jelena Vrsaljko
Dragana Mladenović

Trening: metodologija, priprema, izgradnja, materijali
Tijana Emling
Jelena Vrsaljko
Dragana Mladenović
Adrijana Strnad

Praktikum I – IV
Tijana Emling
Jelena Vrsaljko
Dragana Mladenović
Adrijana Strnad

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: da
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne