Srednja državna škola u Španjolskoj

Lokacije
BHV d.o.o.
Trg kralja Tomislava 17/II
10000 Zagreb
Tel: 01/4812-200
Fax: 01/4819-200
Srednja škola u Španjolskoj je na akademski visokom nivou, a testiranje je često i obavezno. Nastava je najčešće u obliku predavanja na kojim učenici hvataju bilješke iz kojih kasnije uče za ispite.

Španjolska je zemlja predivne klime a njezini stanovnici su puni života. Nije ni čudo da je ta zemlja oduvijek bila nepresušni izvor inspiracije za mnoge umjetnike, bilo domaće bilo iz cijelog svijeta. Otkrijete što je to u Španjolskoj fasciniralo Hemingwaya, i posjetite mjesta gdje su se rodili i stvarali Dali i Picasso. Španjolci su topli i gostoljubivi ljudi koji će rado sa vama podijeliti svoje tradicije. U svom novom domu u Španjolskoj okusit ćete fantastične "tapas", odmarati se u vrijeme sieste i dnevno uživati u zvuku najšarmantnijeg jezika na svijetu. Sigurni smo da ćete vrlo brzo savladati jezik poput materinjeg, jer Španjolci su zanimljivi i neumorni sugovornici.

Srednja škola u Španjolskoj traje 4 godine i pohađaju ju učenici od 14 do 18 godina. Prve dvije godine zovu se "E.S.O."a završne dvije "Bachillerato". Razred u koji ćemo vas upisati u Španjolskoj ovisi o vašem prethodnom znanju španjolskog. Da bi uopće mogli sudjelovati u programu, potrebno je iza sebe imati barem jednu godinu intenzivnog učenja španjolskog.

U Španjolskoj ministarstvo obrazovanja propisuje predmete koji se uče u srednjoj školi. U višim razredima učenici izabiru društveni ili prirodni smjer i fokusiraju se na predmete koje su izabrali. Preporučamo vam da izaberete predmete u kojima imate solidno predznanje jer ćete svu nastavu pratiti na španjolskom jeziku zajedno sa svojim vršnjacima Španjolcima. Što se tiče učenja stranih jezika, zanimljivo je da najčešći strani jezik koji učenici izabiru je francuski.

Uvjeti za prijavu:
- 15 - 18 godina
- dobro znanje španjolskog
- najmanje vrlo dobar prosjek ocjena

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne